Topul ţărilor cu cele mai mari pensii din lume, raportate la salariul de dinaintea pensionării. Pe ce loc este România

Potrivit unui studiu realizat de Investing Reviews, India se află pe primul loc în topul celor mai mari pensii din lume, raportate la salariul de dinaintea pensionării. Din păcate, România se află la coada clasamentului, în timp ce bulgarii sunt pe locul 4.

01 oct. 2021, 09:43
Topul ţărilor cu cele mai mari pensii din lume, raportate la salariul de dinaintea pensionării. Pe ce loc este România

Topul ţărilor cu cele mai mari pensii din lume, raportate la salariul de dinaintea pensionării. Potrivit studiului realizat de Investing Reviews asupra pensiilor britanicilor în raport cu alte state, India se află în topul clasamentului cu cele mai mari pensii din lume raportate la salariul de dinaintea pensionării.

Topul ţărilor cu cele mai mari pensii din lume, raportate la salariul de dinaintea pensionării

Citeşte şi Violeta Alexandru anunţă schimbări majore pentru milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu taloanele de pensii

Pe primul loc în clasament se află India, fiind urmată de Italia şi Turcia. Bulgaria se află pe locul patru în clasamentul cu cele mai mari pensii din lume raportate la salariul de dianintea pensionării. Din păcate, România se află la coada clasamentului, aflându-se printre statele cu cele mai mici procente, respectiv 41,3% din venitul obţinut înainte de pensionare.

Nici Marea Britanie nu figurează în primele zece ţări, ocupând poziţia 49 din 51 de ţări, doar 28,5% din veniturile din salarii fiind oferite pensionarilor.

„Privind datele OECD, putem vedea procentajul de câştiguri înainte de pensionare pe care pensionarii se pot aştepta să le primească, măsurând cât de eficient un sistem de pensii oferă un venit de pensionare pentru a înlocui câştigurile. Luând o medie a rezultatelor pentru bărbaţi şi femei, obţinem un procent mediu din venitul de pre-pensionare pe care pensionarii îl pot primi ca pensii.

Procentual, India are cele mai mari pensii din lume raportat la salariile primite înainte de pensionare salarii India se află în fruntea clasamentului, cu 93,3% din venitul mediu oferit pensionarilor, asigurând continuarea nivelului lor de viaţă înainte de pensionare.

Cu toate acestea, Marea Britanie nu figurează în primele zece ţări, ocupând poziţia 49 din 51 de ţări, doar 28,5% din veniturile din salarii fiind oferite pensionarilor. Cu o pensie medie atât de scăzută, se evidenţiază importanţa pregătirii altor economii sau investiţii pentru pensionare pentru a completa pensia de stat”, se arată în studiu, potrivit EVZ. 

Citeşte şi Recalculare pensii. Ce li s-a întâmplat românilor cu pensii mici

Cele mai mari pensii:

1. India – 93,3%

2. Italia – 92,8%

3. Turcia – 92%

4. Bulgaria – 91,1%

5. Luxemburg – 90%

6. Austria – 89,8%

7. Portugalia – 89,5%

8. Argentina – 88,1%

9. Cipru – 83,6%

10. Spania – 83,1%

Cele mai mici pensii

1. Mexic 23,6%

2. Africa de Sud 27,9%

3. Marea Britanie 28,5%

4. Lituania 29,7%

5. Polonia 33,1%

6. Chile 36,2%

7. Japonia 36,4%

8. Irlanda 36,6%

9. Australia 38,9%

10. România 41,3%.

Florin Cîţu promite creşterea pensiilor, salariilor şi alocaţiilor de la 1 ianuarie: „Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument electoral”

Florin Cîţu promite creşterea pensiilor, salariilor şi alocaţiilor de la 1 ianuarie. Proaspăt ales preşedinte al PNL la congresul liberalilor, desfăşurat sâmbătă la Romexpo, Florin Cîţu a făcut o serie de promisiuni, printre care creşterea veniturilor la începutul anului 2022, precizând că nu mai vrea ca aceste măriri să fie folosite drept instrument electoral.

„De la 1 ianuarie şi pensii şi alocaţii, toate cresc de la 1 ianuarie, şi salariul minim. Şi aşa trebuie să se obişnuiască românii: de la 1 ianuarie, în fiecare an, veniturile acestora – pensii, alocaţii, salariul minim – cresc de la 1 ianuarie. Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic”, a declarat Florin Cîţu la Antena 3.

Acesta a adăugat că majorarea „întotdeauna va fi mai mult decât inflaţia, ţinând cont şi de o creştere economică”.

Cîţu a reafirmat că ar susţine o creştere a salariului minim cu zece procente, de la începutul anului viitor. Anterior, primul ministru avansa ideea unei creşteri procentuale mai mici, dar care să aibă loc de la 1 noiembrie sau de la 1 decembrie.