TORNADĂ în Maramureş, furtuni, căderi de grindină şi inundaţii în mai multe zone ale României

Potop în ultimele ore în România. Zeci de oraşe au fost afectate de fenomene meteo extreme, vijelii şi chiar tornade. S-a întâmplat în Maramureş, unde timp de două minute o tornadă a avut efecte devastatoare. Furtuna a făcut prăpăd şi în Râmnicu Vâlcea. 12 oameni au chemat pompierii să-i salveze, după ce apa le-a inundat casele. Străzile s-au transformat în râuri în câteva minute.

RomaniaTV.net
01 iun. 2012, 17:49
TORNADĂ în Maramureş, furtuni, căderi de grindină şi inundaţii în mai multe zone ale României

A fost record de avertizări de vreme severă vineri în România.

Mai mulţi copaci au fost doboraţi de vijelie, iar acoperişurile câtorva locuinţe au fost desprinse după o tornadă, în zona comunei Coroieni, din Maramureş, informează emaramures.ro. Peste 50 de pomi au fost scoşi pur şi simplu din rădăcini sau au fost rupţi. Vântul puternit a smuls acoperişul caselor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Maramureş, Dan Buca, citat de emaramures.ro, fenomenele meteorologice extreme nu au făcut victime. Cel mai afectat este satul Dealu Mare, unde tornada a lovit cu putere.

Mai mulţi copaci au fost rupţi, iar acoperişul unui bloc s-a desprins, vineri, în urma unei furtuni puternice care a avut loc în municipiul Bistriţa, iar mai multe cartiere au rămas fără curent electric.

Furtună şi inundaţii au fost şi în Vâlcea. Străzile din municipiul Râmnicu Vâlcea au fost inundate în doar câteva minute, vineri după-amiaza, în urma unei ploi torenţiale. Din cauza apei şi a noroiului, traficul a fost întrerupt total pe o stradă din oraş. De asemenea, au fost inundate subsolurile unor blocuri şi unele gospodării. Pompierii au evacuat şapte persoane care, de teama apelor, s-au refugiat în podurile caselor.

Ploaie torenţială, însoţită de grindină a căzut şi la Sinaia, iar la Oradea circulaţia a fost dată peste cap de potop.