Tornade în curtea unei şcoli. Copiii au fost luaţi pe sus de vântul puternic VIDEO

O şcoală din China a avut parte de un fenomen ciudat, care provocat panică, dar şi stupoare. O serie de tornade de praf s-a produs în curtea şcolii unde se aflau elevii, iar unul dintre ei a fost luat pe sus de vântul puternic.

24 apr. 2016, 10:00
Tornade în curtea unei şcoli. Copiii au fost luaţi pe sus de vântul puternic VIDEO

Mai multe tornade de praf s-au produs zilele trecute în China. Aceste vârtejuri de vânt puternice au măturat şi curtea unei şcoli, unde au provocat panică după ce unul dintre elevi a fost luat pe sus de vânt şi răsucit în aer, cu tot cu ghiozdanul pe care îl ţinea în mână. 

Din fericire, băiatul a suferit numai răni minore. A urmat a doua serie de tornade şi totul a fost răvăşit de vântul puternic. În aer au ajuns diferite obiecte, inclusiv haine, pături, şi chiar bucăţi din acoperişul  şcolii, potrivit Daily News.

Din fericire, nimeni nu a suferit răni grave. În total, în zona şcolii s-au produs trei tornade la rând. Acestea nu au fost mari, dar foarte puternice.

Aceste fenomene s-au produs în provincia chineză Gangsu, când copiii fuseseră scoşi în curtea şcolii pentru a asista la o serbare.

Când s-a produs prima tornadă, profesorii au încercat să îi evacueze pe elevi în siguranţă, dar imediat după aceea s-a produs şi cea de-a doua tornadă de praf, care a produs panică şi haos, iar apoi, a treia, şi mai puternică.

Ultima tonadă a fost cea care a luat pe sus elevul şi l-a ridicat câţiva metri în aer şi, în ciuda eforturilor profesorilor de a-l smulge din ochiul tornadei, aopilul s-a răsucit în aer aproape 15 secunde până să cadă pe sol. Copilul s-a ales cu răni minore şi cu o sperietură groaznică. A fost dus la spital pentru îngrijiri medicale.