Tornade puternice în Statele Unite: O persoană a murit şi două sunt date dispărute VIDEO

O serie de tornade puternice au afectat statele americane Oklahoma, Iowa, Missouri şi Kansas. Cel puţin o persoană a murit, mai multe au fost rănite, iar două sunt date dispărute.

RomaniaTV.net
20 mai 2013, 06:43

Autorităţile americane au comunicat un bilanţ provizoriu al tornadelor din cele trei state americare, fiind vorba, deocamdată, de un mort, doi dispăruţi şi mai multe persoane rănite. De asemenea, numeroase locuinţe au fost distruse, în timp ce câteva mii de oameni au rămas fără curent electric.

Cel mai grav afectat este statul Oklahoma, unde un parc de rulote a fost distrus în numai câteva minute. Autorităţile au decretat stare de urgenţă. Mai multe drumuri au fost închise, în timp ce echipe de salvare încearcă să ajungă la persoanele sinistrate.

Tornadele au smuls acoperişuri, au rupt copaci şi fire de curent şi chiar au răsturnat vehicule pe şosea. Pe lângă rafalele puternice de vânt, acestea au fost însoţite de ploi şi grindină. În total, peste 10.000 de oameni au rămas fără curent electric. Valoarea pagubelor nu a fost estimată deocamdată.

Meteorologii nu au veşti bune. Un avertisment de fenomene meteo extreme este în continuare valabil pentru Oklahoma, Iowa, Missouri şi Kansas. Autorităţile au sfătuit oamenii să îşi baricadeze geamurile şi să evite, pe cât posibil, orice deplasare. Pericolul ar putea trece abia marţi.

Din cauza tornadelor, cel mai mare aeroport din Kansas, situat în oraşul Wichita, a fost evacuat, în timp ce toate zborurile au fost anulate. Localnicii au fost sfătuiţi să nu iasă în stradă şi să aştepte trecerea tornadelor în adăposturi speciale.