Toro T. Tibor, PPMT: A existat un pact secret între UDMR şi PSD

Preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Toro T. Tibor, susţine că UDMR a făcut un pact secret cu PSD înainte de alegerile europarlamentare, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
29 mai 2014, 12:41
Toro T. Tibor, PPMT: A existat un pact secret între UDMR şi PSD

Tibor a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că UDMR ar fi renunţat astfel la un loc de europarlamentar în favoarea PSD.

‘Este important că UDMR a reuşit să treacă de pragul de 5% şi să trimită doi reprezentanţi în Parlamentul European, dar nu putem să nu ne gândim că, de fapt, a renunţat la un loc. Până acum erau trei reprezentanţi cu voturile maghiarilor în PE, acum sunt numai doi. Îngrijorător este că acest al treilea loc a ajuns la PSD prin redistribuire, loc cedat de UDMR. A existat un pact secret între UDMR şi PSD prin care Uniunea a renunţat la acest al treilea mandat, aşteptând să primească altceva în schimb de la PSD. Trocuri se fac în politică, dar politicienii au obligaţia să facă transparent acest troc’, a menţionat Toro T. Tibor.

El solicită preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, să facă public pactul secret cu PSD, pentru că ‘aşa ar fi cinstit şi moral’.

Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut 16 locuri de europarlamentari, iar UDMR a obţinut două.