Tort cu ciocolată şi bezele

Mod de preparare Tort cu ciocolata si bezele

RomaniaTV.net
18 mai 2018, 19:53
Tort cu ciocolată şi bezele

1. Se bat spuma tare albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul, pana se intaresc. Se adauga si galbenusurile zdrobite, apoi faina cernuta si turnata in ploaie. Se tapeteaza o forma cu margine detasabila cu hartie pentru copt, apoi se toarna aluatul care se da la copt, la foc potrivit, cca.20 de minute. Se scoate blatul copt si se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie pe orizontala in 3 parti.

2. Se da apa de sirop in cateva clocote, impreuna cu zaharul,pana ce acesta se topeste apoi se da deoparte ,se toarna esenta si apoi se lasa la racit.

3. Se mixeaza frisca cu zaharul vanilat pana se intareste apoi se incorporeaza ciocolata si se amesteca usor pana ce obtinem o crema omogena.

4. Se monteaza tortul, insiropand fiecare parte de blat, apoi se ung cu crema de ciocolata, se presara deasupra bucati mici din trufele de ciocolata (se taie bucati mici cu un cutit), apoi se suprapun, una peste alta, pe un platou.
Se topeste ciocolata maruntita, adaugand o lingura de lapte sau apa, apoi calda se toarna deasupra tortului si se da la rece cateva minute sa se intareasca.

Se orneaza tortul cu frisca si bezele, dupa imaginatia fiecaruia.
Pofta buna !

Ingredientele si cantitatile le gasesti AICI