Tort cu sufleu de brânză şi fructe

La mesele festive sau la aniversări, prepară-le celor dragi un tort cu sufleu de brânză şi fructe. Vor aprecia gustul bogat al acestui desert apetisant, care le va încânta toate simţurile.

31 mart. 2017, 09:34
Tort cu sufleu de brânză şi fructe

Ingrediente

Pentru blat

120 g făină
150 g zahăr
3 ouă

Pentru crema de brânză

500 g brânză cremoasă, scursă bine
500 g smântână dulce
100 g zahăr
15 g gelatină
3 kiwi
4 piersici din compot

Pentru decor

10 g gelatină
200 ml compot de fructe

Preparare

Pentru a pregăti blatul, separi gălbenușurile de albușuri. Bați gălbenușurile cu 100 g de zahăr până devin o cremă albă. Adaugi făina cernută și mixezi totul la viteză mică. Separat, bați albușurile spumă împreună cu restul de zahăr. Amesteci cele două compoziții. Torni aluatul într-o tavă tapetată și o dai la cuptorul preîncălzit 45 de minute.

Pentru crema de brânză, bați smântâna dulce, apoi o amesteci cu brânza cremoasă și cu zahărul. Mixezi totul la viteză mică.

Amesteci gelatina cu 3 linguri de apă, apoi o încălzești pe foc până se topește. O torni peste amestecul de brânză cu smântână.

Cureți kiwi de coajă și le feliezi, împreună cu piersicile din compot. Înmoi gelatina pentru decor în compotul de fructe și o încălzești pe foc până se topește.

Pui blatul răcit într-o tavă cu pereții înalți și detașabili, torni jumătate din crema de brânză, adaugi câteva bucăți de fructe, apoi răstorni și restul de cremă.

Deasupra decorezi prăjitura cu fructele care ți-au rămas și torni compotul cu gelatină. Dai prăjitura la frigider 8-10 ore.

Află cum se prepară pachețelele de primăvară după rețeta chinezească.