Tort pentru Paşte. Reţeta cu care nu dai greş

Paştele este un motiv ideal pentru a petrece timpul alături de familie. Pe lângă bucatele tradiţionale, de pe masă nu poate să lipseacă desertul.Vă propunem o reţetă simplă de tort. Cei dragi vor fi încântaţi.

01 mai 2021, 07:26
Tort pentru Paşte. Reţeta cu care nu dai greş
Tort pentru Paşte. Reţeta cu care nu dai greş

Tort pentru Paşte. Ingrediente Blat

8 oua

8 linguri zahar

8 linguri faina

1 praf copt

o esență de rom

cacao

Ingrediente Crema

Un pachet de unt

O cană cu zahăr pudră

Esență de vanilie

Tort pentru Paşte. Mod de preparare Blat

Citeşte şi Reţetă cozonac de Paşte 2021. Reţetă de cozonac pufos de la Chef Scărlătescu

Spargem cele opt ouă într-un bol şi adăugăm cele opt linguri de zahăr. Cu ajutorul unui mixer începem să amestecăm până când se topeşte zahărul. Adăugăm esenţa de rom, făina, praful de copt şi cacao. Amestecăm bine compoziţia, după care o turnăm într-o formă tapetată cu putin ulei şi o introducem la cuptor.

Mod de preparare Cremă

Până când se coace blatul, începem să preparăm crema. Se pune untul într-un bol, adăugăm o cană de zahăr pudră şi începem să amestecăm bine până când se topeşte zahărul, apoi adăugăm esenţa.

Pentru sirop punem într-o crăticioară punem 400 ml apa și 500 grame zahar şi lăsăm să fiarbă, apoi adăugăm o esenţă de rom.

După ce am scos blatul de la cuptor şi l-am lăsat să se răcească, se taie în două şi se însiropează. Apoi punem o parte din cremă, după care însiropăm şi cea de-a doua parte a blatului şi adăugăm restul de cremă, apoi ornăm cu frişcă.

Citeşte şi Paşte 2021. Cum recunoaştem carnea de miel proaspătă. Recomandări utile la cumpărarea produselor specifice Sărbătorilor Pascale


loading...
Partenerii noștri