Tort răsturnat cu mere şi miere de albine. Desertul genial pe care e musai să-l încerci în toamna asta

Astăzi vă prezentăm un desert genial, pe care trebuie să-l încerci în această toamnă. Este vorba despre tortul răsturnat cu mere şi miere de albine.

28 sept. 2022, 09:21
Tort răsturnat cu mere şi miere de albine. Desertul genial pe care e musai să-l încerci în toamna asta

Tort răsturnat cu mere şi miere de albine. Se face foarte uşor şi este pur şi simplu delicios. Toţi ce dragi vor fi fascinaţi de gustul senzaţional al desertului.

Tort răsturnat cu mere şi miere de albine. Reţeta simplă pe care trebuie să o încerci

Citeşte şi Reţeta de clătite a Reginei Elisabeta a II-a pe care aceasta i-a trimis-o președintelui SUA, în 1960. Acum a devenit virală FOTO

Pentru prepararea desertului ai nevoie de următoarele ingrediente:

3 mere curățate de coajă și tăiate în 8 felii fiecare

150 de grame de zahăr granulat (150g)

8 grame de unt nesărat

o ceașcă de miere, plus mai mult pentru garnitură (opțional)

¾ cană de lapte bătut

2 ouă mari

100 de grame de zahăr brun

o esenţă de vanilie

270 de grame de făină

2 lingurițe de sare

1 linguriță de scorțișoară măcinată

1 linguriță de nucșoară proaspăt rasă

praf de copt

½ linguriță de bicarbonat de sodiu

Frișcă bătută, pentru decor

Spray de gătit antiaderent pentru ungere

Mod de preparare

Înainte de a începe să gătiţi, preîncălziţi cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi, tapetați o tavă de tort rotundă cu hârtie de copt şi ungeți-o cu spray de gătit. Pe fundul tăvii aşezaţi feliile de mere. Apoi, într-o cratiţă, adăugaţi zahărul granulat şi trei linguri de apă. Se gătește la foc mediu-mare, amestecând din când în când în cratiţă. Se lasă pe foc 6-8 minute, până când se formează un caramel de culoarea chihlimbarului. Următorul pas este să turnați caramelul peste mere, într-un strat uniform.

Într-o altă cratiță, topiți untul la foc mediu. După ce s-a topit, se adaugă într-un castron mare şi se lasă să se răcească, după care se adaugă mierea, laptele bătut, ouăle, zahărul brun și vanilia şi se amestecă.

Într-un alt castron, adăugăm făina, sarea, scorțișoara, nucșoara, praful de copt și bicarbonatul de sodiu, le amestecăm, după care le adăugăm în castronul în care am amestecat mierea, laptele bătut, ouăle, zahărul brun şi vanilia. Se toarmă aluatul peste merele acoperite cu caramel. Se lasă la cuptor timp de o oră,  până când partea de sus este aurie și o scobitoare introdusă în centru iese curată.

Se lasă să se răcească în tavă aproximativ 15 minute, apoi treceți un cuțit de bucătărie pe marginea prăjiturii. Așezați o farfurie peste tava de tort și răsturnați-le împreună, apoi ridicați tava și îndepărtați pergamentul. Lăsați prăjitura să se răcească puțin, apoi serviți-o caldă. Se acoperă cu frișcă și se stropește cu miere, dacă se dorește.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Jake Cohen (@jakecohen)

Citeşte şi Cea mai simplă rețetă de plăcintă cu mere. Este un adevărat deliciu