Reţeta de clătite a Reginei Elisabeta a II-a pe care aceasta i-a trimis-o președintelui SUA, în 1960. Acum a devenit virală FOTO

O rețetă de clătite pe care Regina Elisabeta a II-a i-a trimis-o președintelui SUA, Dwight D. Eisenhower, în 1960 a devenit virală, o copie a acesteia fiind postată pe Reddit.

20 sept. 2022, 12:51
Reţeta de clătite a Reginei Elisabeta a II-a pe care aceasta i-a trimis-o președintelui SUA, în 1960. Acum a devenit virală FOTO

„Drop scones” este un tip de desert asemănător cu clătitele americane, care a fost servit la micul dejun de la Castelul Balmoral, când președintele SUA, Dwight D. Eisenhowe, și soția sa, Mamie, au fost oaspeții Reginei Elisabeta a II-a, în 1960. Cuplul a fost atât de încântat de desert, încât i-a cerut suveranei rețeta de clătite.

Ceva mai târziu, regina i-a trimis o scrisoare și o rețetă lui Eisenhower. „Când am văzut fotografia ta pe prima pagină a ziarului de azi pregătind prepeliță la grătar, mi-am amintit că nu ți-am trimis rețeta pe care ţi-am promis-o la Balmoral. De aceea mă grăbesc să o fac acum și sper să funcționeze„, i-a scris regina președintelui american.

Ea a enumerat toate ingredientele și a descris cum sunt preparate clătitele, apoi a transmis câteva sfaturi.

Citeşte şi Ion Iliescu a luat masa la Palatul Buckingham, cu Regina Elisabeta a II-a. Fostul preşedinte i-a făcut Suveranei britanice şi un cadou

„Când fac mai puține clătite, reduc cantitățile de făină și lapte, dar nu modific cantitățile celorlalte ingrediente. În ​​loc de zahăr am folosit melasă sau sirop auriu (sirop obținut prin purificarea sucului de trestie de zahăr sau sfeclă de zahăr) și e chiar foarte bun”, a scris Elisabeta, adăugând că amestecul trebuie bătut mult timp. „Rețeta este suficientă pentru 16 persoane”, a mai menționat ea.

Iată reţeta, pentru cei care își doresc un mic dejun în stil regal

Ingrediente:
4 căni de făină
4 linguri de zahăr pudră
2 căni de lapte
2 ouă
2 linguriţe de bicarbonat de sodiu
3 linguriţe de praf de copt
2 linguri de unt topit

Preparare:
Bateți ouăle, zahărul și aproximativ jumătate din lapte, apoi adăugați făina și amestecați bine, adăugând laptele rămas, bicarbonatul de sodiu, praful de copt și untul.