Tot ce trebuie să ştii dacă ţi se anulează zborul. Cum îţi poţi recupera banii

Odată cu începerea sezonului estival se dă şi startul concediilor în străinătate. Există însă situaţii în care vă puteţi trezi cu zborul anulat sau reprogramat. În astfel de cazuri, este bine să ştiţi că vă puteţi recupera banii cheltuiţi pe biletul de avion.

01 iun. 2022, 17:15
Tot ce trebuie să ştii dacă ţi se anulează zborul. Cum îţi poţi recupera banii

Tot ce trebuie să ştii dacă ţi se anulează zborul. Toţi românii trebuie să ştie ce să facă în situaţia în care se trezesc cu zborul anulat sau reprogramat. Deşi pare o misiune imposibilă, aceştia îşi pot recupera banii de la companiile aeriene, fără să fie forțat să accepte vouchere sau reprogramări.

Tot ce trebuie să ştii dacă ţi se anulează zborul. Ce să faci ca să-ţi recuperezi benii

Citeşte şi Bacteria ucigaşă care face ravagii în hoteluri. Pandemia a ajutat la dezvoltarea ei. Mare grijă unde va cazaţi în vacanţă!

De cele mai multe ori, companiile aeriene dau vina pe scumpirea kerosenului sau pe personalul redus pentru cursele reprogramate sau anulate.

Trebuie să ştiţi că, potrivit regulamentului Comisiei Europene, orice pasager căruia i s-a anulat zborul are dreptul să își recupereze integral banii pe biletul de avion, fară să fie forțat să accepte vouchere sau reprogramări.

De asemenea, cei care se trezesc cu zborul anulat sau reprogramat cu maximum 14 zile înainte de călătorie, pot fi primi până la 600 de euro despăgubire, în funcție de distanța zborului.

Dacă problema nu se rezolvă direct cu firma de la care ati cumpărat biletele de avion, trebuie să ştiţi că puteţi face plângere la Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor, dar și la Centrul European al Consumatorilor.

Există și varianta asigurărilor complete de vacanţă, care vă garantează că veți primi banii înapoi pentru cazare, avion, ori închirierea maşinilor, dar care costă câteva sute de lei, potrivit Antena 3.

Grecia renunţă la obligativitatea purtării măştii în avioane şi locuri publice închise. Veşti bune pentru turişti

Autorităţile din Grecia vin cu veşti bune pentru turişti. Începând cu 1 iunie se renunţă la obligativitatea purtării măştii în avioane şi în locurile publice închise.

Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (AESA) şi Centrul European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC) au anunţat în luna mai că ridică obligativitatea purtării măştilor sanitare în avioane şi în aeroporturile din Uniunea Europeană începând cu 16 mai.

Companiile aeriene au fost instruite să încurajeze pasagerii să folosească măştile în timpul zborurile către sau dinspre destinaţii în care purtarea măştii în transportul public este încă necesară.

”În spitale, azilurile de bătrâni şi transportul urban, cum ar fi autobuzele, metroul şi tramvaiul, rămâne obligatorie purtarea măştii”, a declarat ministrul grec al Sănătăţii, Thanos Plevris, într-un mesaj televizat, potrivit News.

Acesta a mai precizat că o comisie de experţi îşi va anunţa decizia privind purtarea măştii de către pasagerii de pe feribot săptămâna viitoare.

Reamintim că la începutul lunii martie, Grecia a renunţat la obligativitatea măştii în restaurante, baruri şi centre de divertisment de noapte.

Citeşte şi Cipru renunţă la toate măsurile anti-Covid, de la data de 1 iunie. Puteţi merge în vacanţă fără test sau certificat de vaccinare