Bacteria ucigaşă care face ravagii în hoteluri. Pandemia a ajutat la dezvoltarea ei. Mare grijă unde va cazaţi în vacanţă!

Bacteria ucigaşă care face ravagii în hoteluri. Oamenii de știință au descoperit că până la două treimi dintre hotelurile din destinații precum Grecia, Insulele Canare și Maroc riscă să răspândească infecția – numită legionella sau boala legionarilor – care se ascunde în apa stagnantă.
Alina Costache
30 mai 2022, 16:35
Bacteria ucigaşă care face ravagii în hoteluri. Pandemia a ajutat la dezvoltarea ei. Mare grijă unde va cazaţi în vacanţă!
Bacteria ucigaşă care face ravagii în hoteluri

Bacteria ucigaşă care face ravagii în hoteluri. Avertismentul vine după ce s-a descoperit că o femeie de 70 de ani din Marea Britanie a murit după ce a contractat infecția în timp ce se afla în vacanță în Republica Dominicană.

Femeia s-a îmbolnăvit în 2019. La scurt timp după ce a făcut duș în camera de hotel a ajuns la spital cu simptome violente de vărsături și diaree. Apoi a făcut pneumonie. Medicii nu au reușit să o salveze, ea murind după ce a făcut insuficiență de organ.

Cauza deceseului a fost legată de bacteria legionella. Soțul ei a primit ulterior o scrisoare de la compania de turism unde comandaseră vacanța în care se vorbea despre apa contaminată din hotelul unde fuseseră cazați, scrie Ziare.com. Cazul lor nu era singular, mai mulți turiști cazați acolo făcând această boală.

Citeşte şi: Bacteria care e un adevărat pericol invizibil. Poate da infecții grave dacă nu e descoperită la timp

Bacteria ucigaşă care face ravagii în hoteluri

Bacteria legionella este o formă severă de pneumonie (infecție la nivelul plămânilor) cauzată de bacteria Legionella, se arată într-un document al Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor. Aceasta prosperă în clădirile mari – cum ar fi hotelurile și blocurile de birouri – unde crește în alimentarea cu apă, în special în zonele cu climă caldă, unde căldura le ajută să se reproducă.

Piscinele și unitățile de aer condiționat ruginite și murdare sunt locuri comune de contaminare, deoarece pot acumula apă caldă, stagnantă, care se dispersează sub formă de picături în aer, care sunt apoi inhalate.

Dar bacteriile pot pândi și în dușuri și robinete care nu au fost folosite de câteva zile. Acum, experții în microbiologie îi avertizează pe turiști să ia măsuri vitale pentru a se proteja împotriva riscului de infecție.

Există risc de infecție oriunde se pot crea picături fine de apă (aerosoli), de exemplu la:

• dușuri și robinete,

• unități spa/căzi cu bule de aer,

• turnuri de răcire și condensatoare prin evaporare utilizate pentru aerul condiționat,

• fântâni ornamentale, în special cele instalate în interior,

• vitrine frigorifice cu sistem de umidificare și alte dispozitive cu pulverizare fină

• sistemele de irigare cu care sunt prevăzute furtunurile de grădină utilizate pentru udarea plantelor

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!