Tot ce trebuie să ştii despre laptele vegetal

Laptele de vacă face obiectul a numeroase polemici. El nu este consumat de vegetarieni, de cei intoleranţi la lactoză sau la cazeină, dar poate fi înlocuit cu diferite tipuri de lapte vegetal, chiar dacă nu pot fi comparate din punct de vedere nutriţional.

12 nov. 2014, 07:53
Tot ce trebuie să ştii despre laptele vegetal

Laptele vegetal poate fi consumat si de catre cei care tin post, pentru a asigura un echilibru al nutrientilor necesari organismului. Uite tot ce trebuie sa stii despre laptele vegetal.

Laptele vegetal este numit lapte doar pentru ca are un aspect asemanator cu produsul animal. Este vorba de fapt despre suc vegetal, obtinut din diferite cereale (ovaz, orez), castane, soia sau din oleaginoase (migdale, alune de padure), inmuiate in apa si apoi filtrate.

Ce se întâmplă dacă bei trei căni de lapte pe zi

Laptele vegetal este bogat in vitamine, fibre si minerale. El nu contine colesterol si nici grasimi animale, ci grasimi bune, care protejeaza sistemul cardiovascular. Este mai digest decat laptele animal, dar nu contine calciu, deci nu este recomandat in alimentatia copiilor mai mici de 12 luni. In niciun caz laptele vegetal nu inlocuieste laptele matern sau laptele pentru copii.

Laptele de soia

Laptele de soia este cel mai cunoscut tip de lapte vegetal. Nutritional, este foarte apropiat de laptele de vaca din punct de vedere al protidelor (contine 3,8 g de proteine/litru) si al lipidelor. Laptele de soia nu contine lactoza, acizi grasi saturati si nici colesterol, de aceea este un bun inlocuitor al laptelui de vaca pentru cei intoleranti sau care au probleme cu colesterolul.

Citeste articolul integral pe CuradeMiere.ro.