Tot ce trebuie să știi despre rasa de câine care a cucerit internetul. Ogarul Afgan, printre cei mai eleganți, puternici, dar și scumpi câini

Fotografiile cu un câine de rasa Ogar Afgan au făcut furori pe internet. Mulți utilizatori au mărturisit că e cel mai frumos patruped pe care l-au văzut vreodată.

16 dec. 2020, 15:13

Ogar Afgan – E una dintre rasele de câini preferate de vânători datorită rezistenței și vitezei lor. Pe lângă asta, sunt niște câini care inspiră eleganță și au o blană foarte frumoasă.

Mulți internauți s-au declarat fascinați de frumusețea acestei rase. Alții, însă, deși nu au contestat acest aspect, au mărturisit că nu și-ar dori un astfel de câine fiindcă pare foarte greu de îngrijit.

Nu îi putem condamna pentru că, într-adevăr, așa cum spun și specialiștii, vorbim despre o rasă destul de greu de îngrijit. Experții recomandă să fie periați la câteva zile. De asemenea, au nevoie de mult spațiu pentru a face mișcare și nu e recomandat să stea în apartament.

Ogar Afgan

Specialiștii mai spun că e foarte dificil să dresezi un ogar afgan pentru că e foarte încăpățânat și nu e prea ascultător. Pe de altă parte, e afectuos și jucăuș, devotat stăpânului, dar nu accepta prea ușor străinii.

Ogar Afgan. Ce probleme de sănătate au

Criptochirdismul sau monochirdismul, problemele oculare, problemele cardiace, displaziile de şold sunt problemele de sănătate cel mai des întâlnite la această rasă.

Ogar Afgan. Caracteristici fizice

Ogarul Afgan e un câine de talie mare și puternic. Înălțimea lui variază între u63 și 70 de centimetri, iar greutatea între 22 și 27 de kilograme. Are craniul lung, ochii ușor oblici și de culoare închisă, iar urechile lungi și acoperite cu păr. Are labele mari și puternice, iar blana are un păr lung și mătăsos, cu excepția botului și spatelui, unde are părul scurt.

Cel mai des întâlniți Ogarul Afgan cu blana roșcată spre bej, însă există și exemplare cu blana neagră sau albă.

Ogar Afgan

Cum a apărut în Europa

Așa cum o spune și numele rasei, acești ogari sunt originari din Afganistan. Una dintre poveștile despre această rasă spun că un exemplar afgan a fost luat de Noe pe arca sa.

De-a lungul secolelor, se spune că ogarul afgan a fost un real sprijin pentru triburile din zona Afganistanului, patrupedul fiind folosit pentru vânat. Rasa a ajuns în Europa undeva la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Cât costă un Ogar Afgan

Pentru cei interesați să-și ia un astfel de animal de companie, e important de știut că sunt unele dintre cele mai scumpe rase de câini.Potrivit site-urilor de specialitate, un Ogar Afgan costă în jur de 1.000 de dolari.

Citește și Povestea impresionantă a căţelului care a parcurs sute de kilometri pentru a-şi revedea stăpânii. A stat două săptămâni pe drum