Tot mai mulți pacienți cu COVID ajung în spitale. La „Victor Babeș” în Bucureşti s-au ocupat 70% din locuri

Este situație alarmantă în mai multe zone din țară după ce numărul cazurilor de infectări cu coronavirus a început să crească de la o zi la alta. La Buzău, Galați, Iași și Ploiești nu mai sunt locuri pe secțiile ATI. Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş" din Bucureşti, Simin Aysel Florescu, a declarat, sâmbătă, că 70% dintre paturile dedicate pacienţilor COVID-19 sunt ocupate, iar secţia de terapie intensivă este plină de aproape o lună.

04 sept. 2021, 16:17
Tot mai mulți pacienți cu COVID ajung în spitale. La „Victor Babeș” în Bucureşti s-au ocupat 70% din locuri

După o lungă perioadă de relaxare, secțiile ATI COVID ale spitalelor din țară s-au umplut din nou. La Spitalul de Urgență din Galați nu mai este niciun loc disponibil, iar medicii se pregătesc cu suplimentarea paturilor.

Nici la spitalele din Ploiești, Buzău și Iași nu mai sunt locuri la ATI pentru pacienții COVID. Potrivit medicilor, majoritatea pacienților care ajung pe secțiile ATI sunt nevaccinați.

Citeşte şi: Descoperire îmbucurătoare. Ce se întâmplă cu copiii infectați cu varianta Delta a noului coronavirus

70% din locurile de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti sunt ocupate. La ATI nu mai sunt locuri de o lună

Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” din Bucureşti, Simin Aysel Florescu, a declarat, sâmbătă, că 70% dintre paturile dedicate pacienţilor COVID-19 sunt ocupate, iar secţia de terapie intensivă este plină de aproape o lună.

„Din cauza creşterii bruşte a numărului de cazuri în ultima lună, a trebuit să creştem şi numărul de paturi dedicate pacienţilor cu COVID, astfel încât acum două treimi din paturi sunt pentru pacienţi COVID şi o treime pentru pacienţii non-COVID. Din aceste paturi dedicate pacienţilor COVID, 70% dintre ele sunt ocupate în acest moment.

Este vorba în special despre paturile care au sursă de oxigen pentru că profilul pacientului este pacient relativ tânăr fără comorbidităţi care vine la spital târziu. Cam la 7-8 zile de la debutul bolii testat sau netestat, oricum îşi ignoră simptomatologia sau îşi administrează tratament din proprie iniţiativă la domiciliu fără niciun fel de sfat medical, astfel încât ajunge târziu la spital cu insuficienţă respiratorie.

De aceea toate paturile cu oxigen în acest moment sunt ocupate – cele 70%, iar Secţia de terapie intensivă, din păcate, este din nou plină şi este plină de aproape o lună constant, astfel încât pentru ceilalţi pacienţi care agravează pe secţie suntem nevoiţi să cerem ajutor pentru transfer în alte spitale”, a declarat medicul Simin Aysel Florescu.

Citeşte şi: Carantina de noapte revine în România. Ieşirea din casă după ora 20 se face cu declaraţie pe propria răspundere într-o localitate din Timiş

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă 1568 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. În spitalele din România sunt internaţi în prezent 2887 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 358 sunt cu forme grave la ATI. Din totalul pacienților internați, 84 sunt minori, 82 fiind internați în secții și 2 la ATI.

În intervalul 03.09.2021 (10:00) – 04.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 28 de decese (18 bărbați și 10 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bacău, Bistrița-Năsăud, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Iași, Mehedinți, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.