Tot mai mulţi români aleg maşini electrice. Peste 2.200 de rezervări în programul Rabla Plus

Românii aleg în număr tot mai mare automobile electrice. Vânzările au continuat să crească rapid și în luna septembrie, în pofida scăderii de peste 30% a pieței auto, în acest an, informează profit.ro.

RomaniaTV.net
16 oct. 2020, 07:32
Tot mai mulţi români aleg maşini electrice. Peste 2.200 de rezervări în programul Rabla Plus

Piața auto din România a fost la fel de afectată de pandemia de coronavirus, însă apetitul românilor pentru vehicule ecologice nu s-a diminuat, ci dimpotrivă. Potrivit datelor DRPCIV, analizate de APIA şi citate de profit.ro, evoluția vânzărilor în funcție de tipul de propulsie arată o ușoară creștere a cotei de piață a mașinilor diesel (de la 26% în 2019, la 27%, pe primele 9 luni), dar cu o cotă mult mai scăzută în septembrie, de numai 21,2%.

Citeşte şi: Renault a prezentat un concept de Megane 100% electric. Maşina va fi produsă de la final de 2021

La rândul lor, motoarele pe benzină au scăzut cu 3,3 puncte procentuale, dar păstrează cea mai mare pondere din piață, la 66,6%.

Autoturismele ecologice, respectiv cele cu propulsie electrică 100% și cele hibride cu sau fără încărcare la priză, au crescut cu 8,6%, după 9 luni. Defalcat, mașinile complet electrice au crescut cu 40,8%, în timp ce hibridele plug-in au avansat cu un procent foarte mare, 141,3%.

Citeşte şi: DACIA Spring, primul model 100% electric, a fost prezentat joi la Paris. Totul despre noul model VIDEO

Singurul sector care a scăzut (-8,2%) este cel al hibridelor simple, fără încărcare (nu sunt incluse cele mild-hibrid). După cum arată datele APIA, cele mai multe înmatriculări de vehicule electrificate au fost raportate de Renault (360 unități), Skoda (329 unități) Volkswagen (204 unități), Hyundai (186 unități) și BMW (170 unități). Estimările celor de la APIA arată că vânzările acestor autoturisme vor continua să crească în acest an, fiind stimulate de Programul Rabla Plus.


loading...