Tot mai mulți români țepuiți în vacanță în Grecia. “Pe măsură ce ne-am instalat pe plajă, ne-a tot îndemnat să comandăm ceva”. Nota de plată a fost uriașă

Tot mai mulți turiști se plâng de „țepele” luate în vacanță în Grecia. În goana după profit, mulți greci recurg la tot felul de tertipuri pentru a umfla nota de plată a turiștilor.

06 iul. 2023, 10:51
Tot mai mulți români țepuiți în vacanță în Grecia. “Pe măsură ce ne-am instalat pe plajă, ne-a tot îndemnat să comandăm ceva”. Nota de plată a fost uriașă

Tot mai mulți români țepuiți în vacanță în Grecia. A pățit-o și o familie de români care au a fost în concediu în Mykonos. După ce au fost țepuiți, românii au povestit întrega pățanie pentru care a plătit 360,80 de euro.

O postare recentă pe Reddit intitulată „Eclipse Hotel (Mykonos) – SCAM ALERT” atrage atenția asupra presupuselor escrocherii de preț și tactici „neortodoxe” ale unui local din Mykonos, o destinație populară pentru români și nu numai.

Citește și: Vacanță în Grecia 2023. Care sunt zilele în care să nu pleci niciodată în Grecia

Un român a povestit că a mers în vacanță în Mykonos alături de soția sa și de cei doi copii. Într-una dintre zile cei patru au mers la restaurant pentru a lua prânzul, însă nota de plată de la final a fost mult mai mare decât se așteptau, potrivit Gandul.

Totul a început cu o propunere pe care le-a făcut-o chelnerul localului. A spus că „dacă vreți să cumpărați două băuturi, puteți folosi șezlongurile din fața restaurantului”. „Ne-am gândit că nu este o ofertă rea și am acceptat-o”, a povestit turistul român.

Citește și: Daniel Buzdugan, sfaturi pentru un sejur prietenos cu portofelul în Grecia. Matinalul de la ZU își petrece de 12 ani verile aici

A urmat însă un moment în care chelnerul s-a purtat extrem de intruziv și insistent.

„Pe măsură ce ne-am instalat, ne-a tot îndemnat să comandăm ceva”, se arată în postare. Astfel, turistul a comandat o bere, iar soția lui un cocktail, însă le-a luat și copiilor câte un milkshake, simțindu-se constrâns de angajatul restaurantului. “Pe măsură ce ne-am instalat, ne-a tot îndemnat să comandăm ceva”, a mai scris acesta.

După o oră, s-au hotărât să comande calamari, care costau 19 euro în meniu și se presupune că includeau o salată și pâine. Nota de plată l-a dat pe „spate” însă pe turist: 148 de euro pentru calamari!

Plus milkshake-uri, salată și pâine în valoare de 76 de euro, 28 de euro și 14,50 euro, respective. Nota a ajuns astfel la… 360,80 de euro!

„Am fost în Mykonos acum două săptămâni. Ghidul nostru turistic ne-a avertizat despre acest loc. El și colegii lui boicotează acest loc pentru că oamenii sunt înșelați atât de mult acolo. Îmi pare rău pentru ce vi s-a întâmplat”, a povestit un alt român.