Toţi elevii şcolilor din localităţile cu incidenţă sub 3 la mie revin fizic la cursuri de luni

Toate şcolile din localităţile cu incidenţă sub 3 la mie îşi reiau cursurile cu prezenţă fizică de luni, 22 noiembrie, indiferent de rata de vaccinare în rândul personalului.

19 nov. 2021, 14:39
Toţi elevii şcolilor din localităţile cu incidenţă sub 3 la mie revin fizic la cursuri de luni

Elevii şcolilor din localităţile cu incidenţă sub 3 la mie revin fizic la cursuri de luni. Este vorba de aproape 1.900 de şcoli.

Un ordin comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, trimis spre publicare la Monitorul Oficial, prevede că „începând cu data de 22 noiembrie 2021, în localitățile în care rata de incidență este sub 3/1000, activitățile didactice se pot desfășura cu prezența fizică în unitățile de învățământ preuniversitar, cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară, independent de procentul de vaccinare a personalului din unitatea de învățământ”.

Citeşte şi: Testele de salivă pentru elevi vor putea fi făcute la şcoală sau acasă. Decizia finală o ia Consiliul de administrație al şcolii sau grădiniţei

Ordinul comun mai preve că „consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar emit decizia privind reluarea cursurilor cu prezență fizică prin raportare la rata de incidență, publicată pe site-ul Ministerului Educației, cu informarea inspectoratelor şcolare judeţene/ISMB”.

Toţi elevii şcolilor din localităţile cu incidenţă sub 3 la mie revin fizic la cursuri de luni

Vineri, Ministerul Educaţiei a dat publicităţii şi situaţia privind incidenţa COVID-19 în fiecare localitate, în funcţie de care se decide reluarea cursurilor în format fizic. Potrivit raportării, 1846 localități au incidența mai mică de 3/1000, iar aici toate şcolile şi grădiniţele vor fi deschise în format fizic de luni indiferent de rata de vaccinare a angajaţilor.

Incidenta pe localitati 19.11.2021 (1)

Citeşte şi: Educația financiară și cea juridică devin materii obligatorii la şcoală

Şcolile stau mai bine decât alte instituţii în ceea ce priveşte procentul de vaccinare, dar rămân în continuare foarte multe unităţi de învăţământ reticente la serul anticovid.

Potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei, din 8 noiembrie au fost reluate cursurile în format fizic în şcolile în care rata de vaccinare în rândul personalului este de cel puţin 60%.


loading...