Toţi facem ASTA când suntem stresaţi. OBICEIUL care ne poate fi fatal

Rosul unghiilor este un tic nervos care în multe cazuri debutează încă din copilărie şi se numeşte oncofagie.  Mulţi dintre noi nu ştiu însă că acest obicei poate fi fatal.

19 mart. 2016, 09:21
Toţi facem ASTA când suntem stresaţi. OBICEIUL care ne poate fi fatal

Presa britanică a relatat cazul unui bărbat de 40 de ani care a murit pentru că “și-a ros unghiile mult timp”. Mai exact, decesul a survenit pe fondul unei septicemii cauzate de lezarea gravă a pielii din jurul unghiilor.  

Atunci când avea o dispoziție proastă, când era stresat, anxios sau deprimat, bărbatul obișnuia să-și roadă unghiile. Cu unghiile sângerând mai mult decât de obicei, bărbatul a ajuns la spital. Medicii au constatat că rănile se infectaseră, iar infecția se generalizase provocând un stop cardiac.

 Evident, aceștia au încercat să-i salveze viața tăindu-i vârful degetului pentru a împiedica infecția să se extindă și i-au administrat antibiotic timp de 2 săptămâni. Din păcate, bărbatul nu a supraviețuit.

O cercetare realizată pe 50 de pacienți care își rodeau unghiile a dezvăluit faptul că acestea sunt caracterizate de perfecționism. 

Copiii încep să-și roadă unghiile de la vârsta de 2 ani, dar acest gest se transformă în dependență după vârsta de 5 ani. Cel mai important lucru este să nu-ți cerți copilul că își roade unghiile. Acest lucru ar putea să-l enerveze și să-l ambiționeze să persiste în acest obicei.