Toţi marinarii ucraineni reţinuţi de Rusia au fost puşi sub acuzare pentru că au trecut graniţa ilegal

Publicat: Luni, 03 Decembrie 2018 18:53 // Actualizat: Luni, 03 Decembrie 2018 18:53 // Sursa: romaniatv.net

Marinarii ucraineni capturaţi de Rusia în strâmtoarea Kerci au fost puşi sub acuzare pentru trecerea ilegală graniţei Rusiei, a anunţat Nikolai Polozov, avocatul unuia dintre ei, informează TASS.

Toţi cei 24 de marinari ucraineni reţinuţi de Rusia au fost puşi sub acuzare pentru trecerea ilegală a graniţei.  „Acuzaţiile au fost formulate imediat după arestarea lor. Toţi sunt acuzaţi că au încălcat graniţa Rusiei, conform articolului 322.3 din Codul Penal al Rusiei”, a declarat Polozov.

El a precizat că nu s-a întâlnit cu clientul său, Denis Gritsenko, de când a fost arestat.

„Nu m-am întâlnit încă cu clientul meu, nu ştiu dacă au fost trimise la Moscova documente sau cine coordonează investigaţia”, a adăugat Polozov, potrivit news.ro.

Săptămâna trecută, marinarii au fost plasaţi în arest preventiv timp de două luni.

Citeşte şi Ucraina mobilizează rezerviştii. Este posibilă o "invazie rusă la scară largă"

Duminică, preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat că este „prea devreme” pentru a elibera marinarii şi navele ucrainene capturate de Rusia în Marea Azov, acuzând guvernul Ucrainei că a creat acest incident ca o distracţie de la problemele sale interne, potrivit news.ro

Putin vorbea în faţa reporterilor după summit-ul G20 din Buenos Aires. Preşedintele rus a declarat că este necesar ca Rusia să îi reţină pe marinari cât timp este construită acuzarea legală pentru a demonstra că cele trei nave ucrainene au încălcat apele teritoriale ale Rusiei. El a declarat că jurnalele de bord vor arăta că încercarea lor de a trece prin Strâmtoarea Kerci din Marea Neagră spre Marea Azov a fost provocare.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8026
RON
23 Feb
noapte 0 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H