Toţi marinarii ucraineni reţinuţi de Rusia au fost puşi sub acuzare pentru că au trecut graniţa ilegal

Marinarii ucraineni capturaţi de Rusia în strâmtoarea Kerci au fost puşi sub acuzare pentru trecerea ilegală graniţei Rusiei, a anunţat Nikolai Polozov, avocatul unuia dintre ei, informează TASS.

03 dec. 2018, 16:53
Toţi marinarii ucraineni reţinuţi de Rusia au fost puşi sub acuzare pentru că au trecut graniţa ilegal

Toţi cei 24 de marinari ucraineni reţinuţi de Rusia au fost puşi sub acuzare pentru trecerea ilegală a graniţei.  „Acuzaţiile au fost formulate imediat după arestarea lor. Toţi sunt acuzaţi că au încălcat graniţa Rusiei, conform articolului 322.3 din Codul Penal al Rusiei”, a declarat Polozov.

El a precizat că nu s-a întâlnit cu clientul său, Denis Gritsenko, de când a fost arestat.

„Nu m-am întâlnit încă cu clientul meu, nu ştiu dacă au fost trimise la Moscova documente sau cine coordonează investigaţia”, a adăugat Polozov, potrivit news.ro.

Săptămâna trecută, marinarii au fost plasaţi în arest preventiv timp de două luni.

Citeşte şi Ucraina mobilizează rezerviştii. Este posibilă o „invazie rusă la scară largă”

Duminică, preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat că este „prea devreme” pentru a elibera marinarii şi navele ucrainene capturate de Rusia în Marea Azov, acuzând guvernul Ucrainei că a creat acest incident ca o distracţie de la problemele sale interne, potrivit news.ro

Putin vorbea în faţa reporterilor după summit-ul G20 din Buenos Aires. Preşedintele rus a declarat că este necesar ca Rusia să îi reţină pe marinari cât timp este construită acuzarea legală pentru a demonstra că cele trei nave ucrainene au încălcat apele teritoriale ale Rusiei. El a declarat că jurnalele de bord vor arăta că încercarea lor de a trece prin Strâmtoarea Kerci din Marea Neagră spre Marea Azov a fost provocare.