Toţi părinţii din Finlanda primesc un pachet cu 63 de obiecte necesare bebeluşului sau o bonificaţie cash

Guvernul Finlandei a demarat un program prin care va oferi noilor părinţi un pachet pentru nou născut, cu tot ce are nevoie pentru primul an de viaţă.

RomaniaTV.net
25 feb. 2020, 15:30

Pachetul pentru maternitate, este un set oferit noilor părinţi, care conţine un mare număr de hainuţe pentru bebeluşi, dar şi produse de îngrijire. Printre haine se găsesc şi un costum de zăpadă, care se transformă în sac de dormit, un articol foarte util în Peninsula Scandinavă, salopete, căciuli şi baveţele, colanţi, mănuşi, şosete groase, toate în mai multe măsuri, pentru a îi folosi copilului până la un an.

Pe lângă îmbrăcăminte, în pachet se mai găsesc un alt sac de dormit şi pături, lenjerie de pătuţ, şerveţele umede, prosoape, prima cărticică şi o jucărie, care foloseşte şi ca păturică pentru îmbrăţişat.

Kela (instituţia guvernamentală responsabilă cu programul) s-a gândit şi la mame, pentru care a inclus în set sutiene pentru alăptat, forfecuţă de unghii, periuţă de dinţi pentru copil, termometru digital, pudră de talc, cremă pentru areole, prezervative, lubrifiant, şerveţele dezinfectante, termometru de baie şi o perie de păr.

Componenţa setului va fi îmbunătăţită anual, pe baza feedback-ului primit de la mamele deja incluse în program.

Potrivit reprezentanţilor Kela, în jur de 60.000 de ajutoare vor fi distribuite anual, dintre care aproximativ 40.000 sub formă de pachete, iar alte 20.000 sub formă de ajutor cash, în valoare de 170 de euro, neimpozabili.

Finlanda este una dintre ţările cu cel mai productiv sistem de învăţământ, dar şi în ce priveşte mortalitatea infantilă scăzută, 2,5 decese la 1000 de nou-născuţi, în condiţiile în care media mondială este de 49.

Citeşte şi: Metrorex anunţă măsuri pentru prevenirea contaminării cu CORONAVIRUS