Toţi vor să le folosească: Cabinele telefonice dintr-un oraş european au fost transformate în ceva DEOSEBIT

Doi tineri cehi au decis să insufle o viaţă nouă cabinelor telefonice, căzute în desuetudine după apariţia telefoanelor mobile, instalând în ele minibiblioteci, prima fiind inaugurată joi, într-un spital din Praga.

10 ian. 2014, 08:09

Pe rafturile instalate în micuţa cabină pictată în roşu, pacienţii spitalului IKEM vor putea găsi cărţi de autori de toate genurile, ca John Grisham şi John Galsworthy, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Cele mai trăsnite cabine telefonice din lume, pe străzile din Sao Paulo FOTO

Monika Serbusova, 27 ani, coautor al proiectului împreună cu un coleg, spune că s-a inspirat dintr-un proiect similar în Marea Britanie. Ei au obţinut sprijinul unui operator local de telefonie şi au confecţionat biblioteci cu ajutorul rudelor, colegilor şi prietenilor.

Vărul meu, care studiază într-o şcoală tehnică, ne-a spus cum să montăm etajerele, iar bunica ne-a adus un sac cu cărţi, aruncate de proprietarii lor„, a povestit Monika Serbusova.

Pentru acest proiect, ei dispun de 700 de cărţi primite cadou, a adăugat ea.

Citeşte şi Cele mai ciudate 15 cabine telefonice din lume GALERIE FOTO

Planul constă în a instala în Praga nouă cabine cu minibiblioteci pentru a vedea ce succes vor avea la public„, a declarat Lucie Jungmannova, purtătoare de cuvânt a operatorului Telefonica Czech Republica, în a cărui administraţie se află peste 13.000 de cabine în toată ţara.