Totti a intrat în istoria fotbalului italian

Emblematicul căpitan al echipei AS Roma, Francesco Totti, a intrat în istoria fotbalului italian prin cele două goluri înscrise la meciul cu Cesena, scor 5-1, el devenind jucătorul cu cele mai multe reuşite în Serie A, pentru aceeaşi formaţie - 211, informează AFP.

RomaniaTV.net
22 ian. 2012, 10:15
Totti a intrat în istoria fotbalului italian

Totti a depăşit un record vechi de 56 de ani, ce îi aparţinea suedezului Gunnar Nordahl – 210 goluri cu AC Milan, în perioada 1949-1956.

„Este ceea ce mi-am dorit mereu: să port acest tricou şi să bar record după record”, a declarat fotbalistul în vârstă de 35 de ani, care a avut însă nevoie de aproape 20 de ani pentru a-l depăşi pe Nordahl, el jucând la AS Roma din 1992.

Formaţia AS Roma, fără portarul Bogdan Lobonţ, a învins sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 5-1 (3-0), echipa atacantului Adrian Mutu, Cesena, în etapa a XIX-a a campionatului Italiei.

Primul gol al partidei a fost înscris de Francesco Totti, în secunda 40, fiind şi reuşita cu numărul 210 a italianului în Serie A. Totti a marcat şi în minutul 8. Celelalte trei goluri ale echipei din Roma au fost înscrise de Borini ‘9, Juan ’62 şi Pjanici ’70.

Pentru Cesena a marcat Eder, în minutul 58.

Adrian Mutu a jucat la echipa oaspete în prima repriză, fiind schimbat la pauză cu Candreva.