Totul despre anorexie. Habar nu aveai câte femei suferă de această tulburare

Anorexia este una dintre cele mai răspândite tulburări de alimentaţie în rândul tinerelor, dar nu numai.

RomaniaTV.net
06 aug. 2014, 10:37
Totul despre anorexie. Habar nu aveai câte femei suferă de această tulburare

Anorexia este a treia cea mai comună boală cronică între femeile tinere, însă poate să apară indiferent de vârstă. Nu se cunoaşte exact numărul celor care suferă de această tulburare de alimentaţie, pentru că foarte puţine cazuri sunt declarate, însă se crede că este posibil ca până la 15-20% dintre femei să fie anorexice.

Ce este anorexia?

Anorexia nervosa este o tulburare psihică, iar cei care suferă de ea sunt obsedaţi de a slăbi, pentru că imaginea propriului corp este deformată, imaginându-şi constant că sunt, de fapt, supraponderali.

Adevarata fata a anorexiei

Persoanele care suferă de această tulburare de alimentaţie se înfometează (consumă cel mult 300-500 de calorii zilnic şi niciun gram de grăsime), fac abuz de clisme şi laxative şi fac exerciţii fizice epuizante. Pe termen lung, poate duce la alterarea stării de sănătate şi chiar la deces.

Citeşte şi Cum se simt de fapt femeile anorexice

Care sunt cauzele anorexiei?

Din păcate, nu se cunoaşte exact factorul declanşator al anorexiei. Tulburarea se poate dezvolta printr-o combinaţie de factori biologici, psihologici şi sociali; poate fi declanşată din cauza unui eveniment stresant (divorţ, decesul unei persoane dragi etc), din cauza presiunilor sociale şi culturale, dar şi dacă un membru al familiei are această afecţiune.

Citeste totul despre anorexie pe cosmopolitan.ro.