Totul despre cicatricile cauzate de acnee

Acneea nu apare doar in adolescenta, ci si la varsta matura. Una dintre cele mai delicate probleme ale pielii, acneea nu trebuie tratata cu indiferenta, caci poate lasa urme pe piele, uneori ireparabile: cicatricile cauzate de acnee sau post-acneice. De ce apar aceste cicatrici, cum le previi si cum le tratezi.

25 feb. 2015, 07:12
Totul despre cicatricile cauzate de acnee

Ce sunt cicatricile cauzate de acnee

Cicatricile cauzate de acnee sunt imperfectiuni la nivelul pielii, care raman uneori pentru intreaga viata. Ele pot aparea ca o scobitura mai mica sau mai mare in piele sau ca o umflatura, care seamana cu un chist. Nu toata lumea care are acnee ramane cu cicatrici.

CITEŞTE ŞI: Legume anti-acnee pe care ar trebui să le mănânci zilnic

Cauzele cicatricilor post-acnee

In general, cauza cicatricilor ramase in urma acneei este aceeasi pentru toata lumea: neingrijirea pielii, fie ca este vorba sau nu despre un ten acneic sau stoarcerea cosurilor, urmata de infectarea pielii. Daca aveti
predispozitie pentru cosuri, incercati sa nu va atingeti de ele, gandindu-va ca va pot ramane semne pentru toata viata. Chiar daca ati zgandarit un cos si inainte si nu v-au ramas semne, trebuie sa stiti ca sistemul imunitar nu reactioneaza intotdeauna la fel.

In cazul unei leziuni a pielii provocata de unul sau mai multe comedoane, corpul foloseste tesuturile conjunctive pentru a o repara. Intr-o prima faza reactioneaza sistemul imunitar pentru a repara rana, apoi apare cicatrizarea.

In timpul fazei de cicatrizare, razele de soare pot provoca diferente de pigmentare. Pot aparea pete rosiatice sau brune, in functie de fototip.

Citeste mai mult pe curademiere.ro