Totul despre Julianne Moore, actriţa care a cucerit Hollywoodul la 50 de ani

După o viaţă de nomadă, a cucerit constelaţia Hollywoodului la 50+, sfidând regulile „casei". Bad girl pe ecrane şi good girl în viaţa reală, roşcata străluceşte mai mult ca oricând.

RomaniaTV.net
26 sept. 2016, 09:30
Totul despre Julianne Moore, actriţa care a cucerit Hollywoodul la 50 de ani

De la soap opera la filme-cult, cu un ocol prin constelaţia blockbusterelor, parcursul actriţei este la fel de efervescent şi haotic precum călătoria nomadă a „căpşunei pistruiate” mereu pe drumuri, în căutarea unui „acasă” al ei.

„Singura constantă în viaţă e schimbarea”

„M-am mutat frecvent pentru că tata era în armată, aşa că am fost mereu fata nouă din clasă. Cred că dacă ai trecut vreodată prin asta, ştii cum e să simţi că nu contezi într-o încăpere. Dar cred că e o experienţă benefică să vezi cum e să nu fii băgat în seamă, pentru că înveţi să fii empatic”, îşi aminteşte Juli, care s-a născut într-o tabără militară la Fort Bragg, California, pe 3 decembrie 1960.

Citeşte şi  OSCAR 2015: Actriţele care visează la statueta de aur

Înainte să împlinească 18 ani, Julie Anne Smith se mutase deja de 23 de ori din cauza serviciului tatălui său, Peter Moore Smith – paraşutist, colonel şi ulterior judecă­tor militar. Texas, Nebraska, Alaska şi New York au fost doar câteva dintre oraşele în care a locuit pentru intervale scurte de timp cu cei doi fraţi şi mama lor, Annie Love, ajungând la 16 ani să facă liceul în Frankfurt. Nu-i de mirare de unde o aşa sete devoratoare de stabilitate…

„Cred că asta m-a făcut să pun un mare preţ pe siguranţă. Sunt incredibil de casnică. Şocant de casnică, de fapt!”, remarcă ea râzând acum, deşi pe-atunci nu era nicidecum aşa relaxată. „Eram o tocilară get-be­get. Mereu există acel copil prea scund, unul cu ochelari, unul care nu e atletic.

Eu eram toţi trei.” Iar faptul că rădăcinile pur scoţiene ale mamei şi cele irlandeze ale tatălui s-au conturat sub forma pistruilor, a tenului alb şi a părului roşcat n-a ajutat prea mult atunci, fiind poreclită de colegi „căpşuna pistruiată”. O amintire memorabilă… Mulţi ani mai târziu apărea cartea Freckleface Strawberry (2007).

Povestea unui copil care învaţă să se simtă bine în propria piele a apărut când fiul ei Caleb a început să se simtă incomod pentru aceleaşi trăsături. Volu­mul a avut un succes care a convins-o pe Julianne să conti­nue acum şi ca autoare de cărţi pentru copii.

Citește pe okmagazine.ro povestea de viață a lui Julianne Moore