Totul despre sarcină: 5 activităţi pe care e bine să le eviţi când eşti gravidă

Când află că sunt gravide mămicile vor să afle totul despre sarcină: ce să mănânce, când şi cum să mănânce, ce vitamine să ia, ce analize medicale să facă.

RomaniaTV.net
04 iul. 2016, 20:29
Totul despre sarcină: 5 activităţi pe care e bine să le eviţi când eşti gravidă

Sa stie totul despre sarcina este foarte important atat pentru starea de sanatate fizica si mintala a gravidei, cat si pentru sanatatea si buna dezvoltare a bebelusului.

Iata cateva aspecte despre sarcina pe care fiecare viitoare mamica ar trebui sa le stie, mai ales ca unele dintre activitatile enumerate mai jos fac parte din programul multora dintre ele.
Totul despre sarcina #1: Pregatirea camerei bebelusului

Tendinta de a-si aranja „cuibul” pentru venirea pe lume a bebelusului este omniprezenta la femeile insarcinate. Totusi, nu este indicat sa incepi sa amenajezi camera bebelusului, mai ales inspre finalul sarcinii. Lasa in grija prietenilor, a rudelor si a sotului toate activitatile legate de zugravit, vopsit, sters mobila sau alte suprafete cu diverse solutii. Nu incerca sa ridici greutati, sa te sui pe scaune, scari, dulapuri etc. Orice lovitura, cazatura, smucitura ar putea fi daunatoare sanatatii tale si/sau a bebelusului.
Totul despre sarcina #2: Tratamentele Spa

Multe viitoare mamici se gandesc sa faca diverse tratmente de tip spa in ideea ca vor scapa de anumite „simptome” ale sarcinii. Insa orice tratament care implica cresterea temperaturii corpului (sauna, bai fierbinti, impachetari) sau substante de peeling trebuie evitate. Daca totusi vrei sa mergi la spa, instiinteaza personalul ca esti insarcinata, iar ei vor gasi cu siguranta o modalitate de a te ajuta, precum masajul usor de relaxare, special destinat gravidelor.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.