Totul despre Shania Twain, prinţesa country a anilor ’90

După o copilărie traumatizantă şi o adolescenţă muncită pe brânci, cântăreaţa de origine canadiană n-a îndrăznit să spere la faimă şi bogăţie. Surprinzător sau nu, succesul n-a ocolit-o, însă a venit la pachet cu noi impasuri. Unele dintre ele, greu de relatat chiar şi pe portativ.

RomaniaTV.net
03 oct. 2016, 11:17
Totul despre Shania Twain, prinţesa country a anilor ’90

Cea mai productivă perioadă din ca­riera sa de peste 25 de ani a avut loc în anii ’90, când Come on Over a devenit cel mai bine vândut al­bum al unei interprete feminine, iar melodiile ei country-pop, precum Man! I Feel Like a Woman şi That Don’t Impress Me Much, dominau clasa­mentele muzicale. Tot atunci a cunoscut Shania Twain (51) şi împlinirea personală. Sau, cel puţin, aşa credea ea. S-a căsătorit cu producătorul mu­zical Robert John „Mutt” Lange, a adus pe lume un băieţel, Eja (14), şi s-a dedicat familiei trup şi suflet.

Adică a renunţat la muzică şi s-a retras departe de tumultul showbiz-ului american, în­tr-un castel din Elveţia. Toate bune şi frumoase, însă povestea lor n-a avut un final fericit. Doam­na Lange a descoperit că Făt-Frumosul ei avea o aventură tocmai cu cea mai bună prietenă a ei. Şi-atunci totul s-a năruit. Din nou. Pentru că via­ţa a pus-o la încercare iar şi iar, chiar din fragedă copilărie.

Citeşte şi  Shania Twain este de NERECUNOSCUT: A renunţat la look-ul ei sexy FOTO

Născută în Ontario, Canada, Eilleen Regina Edwards – cum se numeşte în acte – a cunoscut lipsurile materiale încă din primii ani de viaţă. Privaţi de resurse financiare, părinţii vedetei nu reuşeau să le asigure copiilor nici măcar strictul necesar. Drept urmare, a rămas pe umerii micuţi ai Shaniei povara de a-şi scoate familia din sără­cia lucie în care trăia. La numai 8 ani, se trezea în fiecare noapte la ora 1 ca să meargă să cânte în barul din apropiere.

„Când mă întrebau oamenii ce vreau să fiu când o să mă fac mare, spuneam că voiam să fiu copil”, a mărturisit ea în autobio­grafia From this Moment On, lansată în 2011. Din bacşişurile primite reuşea să plătească facturile şi chiar să întreţină întreaga familie, însă grija zi­lei de mâine avea şi altă conotaţie în casa Twain, unde violenţa era la ordinea zilei. „Casa duduia din cauza ţipetelor şi a plânsetelor”, a declarat ea într-un interviu emoţionant oferit lui Oprah Winfrey. La numai 4 ani, a asistat la primul epi­sod violent între mama ei şi tatăl vitreg.

„Tata i-a îndesat capul mamei în toaletă, iar eu am crezut că ea a murit atunci”, continuă vedeta confesiuni­le. La nici 10 ani, Shania a început să ia atitudine, să mai pareze din loviturile încasate de mamă. „Înveţi să trăieşti cu binele, dar şi cu răul. Când eşti copil, te agăţi instinctiv de tot ce-i bun”, con­chide ea.

Citește pe okmagazine.ro continuarea acestui articol