Trabantul pe care Simona Halep i l-a dăruit lui Ion Ţiriac, pus la loc de cinste, printre Ferrari și Lamborghini

13 01. 2021, 16:57

Trabantul pe care Simona Halep i l-a dăruit lui Ion Ţiriac se află, în prezent, expus Muzeul Țiriac Collection, potrivit digisport.ro

Maşina este un model 601 produs în fost Republică Democrată Germană. Peste 3 milioane de astfel de mașini au fost produse în Germania de Est de-a lungul timpului.

Trabantul 601 are un motor în 2 cilindri, în linie, cu o putere de 26 CP. Transmisia este manuală, cu patru trepte. Automobilul dăruit lui Ţiriac a fost a treia generație a modelului Trabant produs de fabrica VEB Sachsenring din Zwickau, fiind lansat după Trabant 500 și Trabant 600, precizează sursa citată.

Trabantul pe care Simona Halep i l-a dăruit lui Ion Ţiriac poartă autograful jucătoarei

Trabantul a fost o surpriză din partea jucătoarei de tenis numărul 1 pentru Ţiriac, după ce sportiva observase că din colecţia de maşini a miliardarului lipsea un astfel de model. Mai mult, i l-a oferit cu autograful ei.

Țiriac Collection include peste 170 dintre modele expuse în muzeul din Otopeni.

Citeste si Simona Halep, achiziţie de lux lângă Bucureşti. Investiţie de 5 milioane de euro

În România, cel mai popular model a fost Trabant 601, variantele Sedan şi Break. În funcție de stare, un astfel de model costă pe site-urile de specialitate între 500 și 4.000 de euro, scrie libertatea.ro. Cel mai scump Trabant din lume este modelul Kübelwagen, lansat în 1966. Acesta era un jeep de culoare verde, fără uşi, care cel mai probabil a fost produs pentru armată. Un astfel de model costă aproximativ 12.000 de euro. Proprietarul lui menţionează despre acest Trabant că are 24.200 de kilometri la bord şi că a fost restaurat de o firmă specializată.

Trabant a fost produs în fosta RDG între anii 1957 şi 1991. Fabrica „VEB Sachsenring Automobilwerke Zwickau” s-a închis pe 31 aprilie 1991. La Zwickau au fost produse în total 3.051.385 de automobile Trabant. În perioada de fabricație, autoturismele erau exportate în fostele țări socialiste, cele mai multe trabanturi fiind exportate în Cehoslovacia, Polonia, Ungaria și Republica Socialistă România.

În ținuturile unde se vorbea germana, autoturismul era numit Trabi (Trabbi), informează libertatea.ro

Citeste si Simona Halep, campioană şi la flotări! Clipul care face senzație pe twitter VIDEO