Tradiţii şi superstiţii de Florii: Dacă vrei să te măriţi, pune-ţi salcie sub…

Duminică, 24 aprilie, creştinii celebrează Duminica de Florii, sărbătoare ce aminteşte de intrarea lui Iisus în Ierusalim, exact înainte de Săptămâna Mare, în care El este prins şi apoi crucificat - Iată ce tradiţii şi superstiţii există în popor cu privire la această zi!

RomaniaTV.net
22 apr. 2016, 12:06
Tradiţii şi superstiţii de Florii: Dacă vrei să te măriţi, pune-ţi salcie sub…

În ziua de Florii, credincioşii merg la biserică având în mână ramuri de salcie, pe care le vor sfinţi în timpul slujbei şi le vor pune apoi la icoane, dar şi la intrarea în casă.

De asemenea, şi grajurile sunt împodobite cu salcie, pentru a avea animalele sănătoase tot anul, iar mormintele celor dragi sunt şi ele decorate cu crenguţe de salcie pentru a bucura sufletele celor ce au plecat dintre noi. Acestea amintesc de ramurile de palmier şi măslini cu care Iisus a fost primit când a intrat în Ierusalim.

În unele părţi ale ţării, ramurile de salcie sunt puse la brâu pentru a ţine boala departe ori sunt păstrate pentru a trata durerile de şale atunci când acestea apar, peste an.

Citeşte şi  Florii 2016: Ce simbolizează ramurile de salcie primite la biserică

Fecioarele îşi pun în ziua de Florii crenguţe de salcie sub pernă, pentru a deveni mai frumoase şi pentru a se mărita în anul în curs.

Părinţii care vor copii sănătoşi tot anul îşi îmbăiază pruncii în apă caldă cu crenguţe de salcie în ea.

Mugurii de salcie sunt şi ei extrem de utili, spunându-se despre aceştia că te scapă de friguri, dar şi de alte boli.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.