TRAFIC AGLOMERAT spre mare. Recomandări pentru cei care merg spre Constanţa

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, sâmbătă dimineaţă, la ora 7.15, pe Autostrada Soarelui A2, traficul rutier este foarte intens pe sensul de mers către Constanța.

06 aug. 2016, 05:15
TRAFIC AGLOMERAT spre mare. Recomandări pentru cei care merg spre Constanţa

La ieșirea de pe Autostrada A4 și intrarea pe DN39, s-a format o coloană de autovehicule. DN39 nu poate prelua traficul de pe autostradă, la Agigea capacitatea de circulație a acestuia fiind diminuată din cauza lucrărilor care se execută la podul de la Agigea (două dintre cele patru benzi sunt închise – detalii pe pagina de internet a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România:http://www.cnadnr.ro/docs/comunicate/Comunicat%20CNADNR%20SA%2016%2007%202016.pdf).

Carambol cu cinci maşini pe Autostrada Soarelui, sâmbătă dimineaţă

Pentru a ocoli zona podului în lucru de la Agigea (situat pe DN39), poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor auto să folosească noul pod. Astfel, venind pe autostrada A4, înainte de ieşire, conducătorii auto se pot încadra pe benzile din dreapta, care urcă pe pasarela peste DN39 (conform indicatorului TEM A4 – Port Constanţa), apoi, la finalul autostrăzii, la intersecţia cu sens giratoriu, urmează prima ieşire, trec peste noul pod şi ies de pe DN39A în DN39, peste pasarelă, la Eforie-Nord.

În sens invers (dinspre Mangalia), la ieşirea din Eforie-Nord, se virează dreapta pe DN39A (conform indicatorului RO-RO Port Sud Agigea, amplasat înainte de pasarelă), prima intersecţie cu sens giratoriu se părăseşte la a doua ieşire, iar după traversarea Canalului Dunăre-Marea Neagră pe noul pod se părăseşte primul sens giratoriu la a doua ieşire, după care se intră pe autostrada A4, pe pasarela peste DN39.

Precizare: şi pe această rută ocolitoare pot apărea probleme de trafic, fiind folosită de autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone (deoarece pe vechiul pod există restricţie de tonaj) şi de către cele care circulă spre şi dinspre port.

Prin stația de taxare de la Fetești, se trece fără probleme deosebite de fluență.

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să manifeste prudență sporită la volan şi să mrească distanţa de siguranţă în mers, iar celor care încheie o coloană de autovehicule, să pună în funcţiune luminile de avarie atunci când încetinesc sau opresc brusc, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze în timp util.

SITUAȚIA TRAFICULUI PE DN1 PLOIEȘTI – BRAȘOV

CentrulINFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la ora 07:30 pe DN1Ploiești – Brașov traficul rutier se desfășoară flunet pe sensul de merscătre Brașov.

Este posibil ca, în orele următoare, traficul să se intensifice pe sensul de mers către Brașov și să se aglomereze la intrarea în Comarnic dinspre Ploiești, precum și pe raza stațiunilor Sinaia și Bușteni, anunţă poliţiştii. 

De precizat este faptul că diminuarea capacităţii de circulaţie a DN1 este cauzată şide trecerea de la două, la o bandă de circulaţie, la intrarea în localitatea Comarnic, pe sensul de mers către Braşov.

Dacă în drumul către stațiunile montane de pe Valea Prahovei vor apărea probleme de fluență între Ploiești și Brașov, pe sensul de urcare, conducătorii auto pot avea în vedere și rutele alternative:

– către Braşov

· DN1A Ploieşti – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele;

– către Sinaia

· DN7 Bucureşti – Bâldana, DN 71 Bâldana – Târgovişte – Fieni – Sinaia.

– în zona Bran – Moeciu :

· A1 Bucureşti – Piteşti, DN73 Piteşti – Braşov;

· DN1 Bucureşti – Ploieşti – Predeal, DN73A Predeal – Râşnov, DN73 Râşnov – Bran – Moeciu.


loading...