Trafic blocat din cauza poleiului. Ninge în mai multe zone din ţară, temperaturile au coborât până la minus 18 grade

Vreme extrem de rece pentru sfârșitul lunii martie. Este vânt puternic și temperaturi de îngheț în unele zone, s-au înregistrat chiar și minus 18 grade. Ninge în mai multe județe.

29 mart. 2023, 09:38
Trafic blocat din cauza poleiului. Ninge în mai multe zone din ţară, temperaturile au coborât până la minus 18 grade

Trafic blocat din cauza poleiului în Bistrița-Năsăud. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 17C, între localitățile Bistrița și Năsăud din cauza temperaturilor scăzute și a carosabilului ud sunt semnalate depuneri de polei, fiind oprită circulația pe ambele sensuri. Mai multe autovehicule sunt imobilizate pe acest segment de drum și nu pot înainta.

De asemenea, tot în județul Bistrița-Năsăud, pe DN 17D este semnalat carosabil alunecos, cu depuneri de polei, între localitățile Beclean și Năsăud, circulația desfășurându-se alternativ.

Citește și: Prognoza meteo miercuri 29 martie 2023. Veşti proaste de la ANM, ce se întâmplă cu vremea

 

Ninge în mai multe zone din ţară, iar drumarii intervin pentru curăţarea carosabilului. Polei pe mai multe drumuri

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că miercuri sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare, carosabilul fiind umed și temperaturile negative, pe mai multe artere rutiere din județele Covasna, Gorj, Maramureș și Prahova. Se acționează cu utilaje pentru deszăpezire, lamă și material antiderapant.

Citește și: Prognoza meteo: Un ciclon polar loveşte România, vor fi temperaturi negative la Bucureşti. Cum va fi vremea de Florii şi Paşte 2023

În această dimineață pe DN67C, Novaci-Rânca și DN66, Defileul Jiului, s-a acționat cu autoutilaje cu lamă și material antiderapant pentru asigurarea circulației rutiere în condiții de siguranță.

Pe autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești se circulă preponderent pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună, temperaturi negative și valori normale de trafic.

 

Prognoza meteo pentru joi și vineri. Când scăpăm de ploi, ninsori, brumă și polei

Joi vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că valorile termice, în marea lor majoritate, se vor situa în jurul celor normale la sfârșitul lunii martie, totuși dimineața va fi rece. Cerul se va înnora treptat în toate regiunile. Ziua izolat vor fi ploi slabe în vestul și nord-vestul teritoriului, iar din orele serii aria ploilor va fi în extindere în spațiul intracarpatic unde vor deveni moderate cantitativ și va ploua pe suprafețe mai mici și în sud și în est. La munte se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 și 9 grade, cu cele mai ridicate valori în Banat și Crișana. Spre sfârșitul intervalului, izolat se va semnala ceață și brumă, potrivit ANM.

În capitală, vremea va intra într-un proces de încălzire, valorile termice apropiindu-se de normele perioadei, însă dimineața va fi rece. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, când trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 3 grade.

Vineri vremea va continua să se încălzească în cea mai mare parte a țării, cu precădere în jumătatea de sud-vest. Cerul va avea înnorări și va ploua în toate regiunile -local în sudul teritoriului și pe arii extinse în rest; pe alocuri ploile vor fi moderate cantitativ, iar izolat se pot acumula peste 15…20 l/mp. La munte, altitudini mari, vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la munte, iar local și temporar și în zonele joase de relief, îndeosebi din centrul și sudul țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 10 grade. Izolat se va forma ceață.

BUCUREȘTI. Vremea va continua să se încălzească, astfel că valorile termice se vor situa ușor peste cele normale în ultima zi a lunii martie. Cerul va avea înnorări, iar trecător va ploua slab. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 6…9 grade.