TRAFIC DE COŞMAR din cauza vremii. Vezi drumurile pe care se circulă în condiţii de iarnă

Traficul pe DN 1, în staţiunile de pe Valea Prahovei, a fost un coşmar sâmbătă. Cozile de maşini au ajuns să se întindă pe mai bine de zece kilometri.

RomaniaTV.net
29 nov. 2014, 16:14
TRAFIC DE COŞMAR din cauza vremii. Vezi drumurile pe care se circulă în condiţii de iarnă

Turiştii care au plecat în minivacanţa de 1 Decembrie pe Valea Prahovei au ajuns să stea ore în şir blocaţi în trafic pe DN 1. Pe alte drumuri se circulă greu din cauza poleiului.

Cei care nu au mai avut răbdare să stea în trafic, s-au întors. În doar câteva ore, pe DN1 spre munte au trecut peste 8.000 de maşini, iar poliţiştii au ieşit să dirijeze traficul.

Pe şoselele din Mureş, Braşov, Covasna şi Harghita este polei, avertizează drumarii.

STAREA DRUMURILOR, AICI

În Harghita a nins abundent în ultimele ore, mai multe drumuri fiind acoperite cu zăpadă. 

Şeful de cabinet al prefectului Harghitei, Adrian Pănescu, a declarat pentru Agerpres că se circulă în condiţii de iarnă pe drumurile situate în Bazinul Ciuc şi Bazinul Odorhei. Sunt acoperite cu zăpadă DN 13 A, între Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc, DN 12 A Miercurea Ciuc-Ghimeş, DN 12 Băile Tuşnad-Miercurea Ciuc-Gheorgheni, DN 12C Gheorgheni-Lacu Roşu, DN 15 Topliţa-Borsec şi DN 13 B Praid-Gheorgheni.

Adrian Pănescu a precizat că stratul de zăpadă de pe carosabil este cuprins între 1-3 centimetri şi, pe alocuri, vizibilitatea este redusă sub 100 metri.

Drumarii acţionează cu 36 de utilaje de deszăpezire, iar în ultimele 24 de ore au împrăştiat 350 de tone de material antiderapant.

Potrivit sursei citate, echipaje de poliţie se află pe drumuri pentru a fluidiza circulaţia şi pentru a verifica dacă şoferii şi-au echipat maşinile de iarnă.