Trafic de coşmar pe DN1 – Valea Prahovei, dar şi spre Rânca. Drumul spre Cota 1400 a fost ÎNCHIS

Zăpada aşternută în ultimele zile în România a atras mii de turişti la munte. După ce au petrecut Crăcinul în familie, oamenii au uitat de pandemia de coronavirus şi au plecat cu mic cu mare spre staţiunile montane. Cea mai mare aglomeraţie este pe Valea Prahovei, dar şi la Rânca.

27 dec. 2020, 12:24
Trafic de coşmar pe DN1 – Valea Prahovei, dar şi spre Rânca. Drumul spre Cota 1400 a fost ÎNCHIS
Trafic de coşmar pe DN1. Aglomeraţie pe Valea Prahovei. Sursa foto: observatorulph.ro

Circulația rutieră pe Valea Prahovei se desfășoară cu dificultate, mai ales pe sensul Ploiești-Brașov. Este aglomeraţie mare în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei.

Coloana de mașini s-a format de la Nistorești și continuă în zona stațiunilor montane, anunţă observatorulph.ro. Potrivit sursei citate, distanța dintre Ploiești și Brașov va fi parcursă în mai bine de trei ore.

Aglomeraţie pe DN1

Citeşte şi: Zile libere 2021. Mai puţine minivacanţe pentru angajaţii români de anul viitor

 

Aglomeraţie pe Valea Prahovei. Drumul de urcare din Sinaia spre Cota 1400 a fost închis

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că din cauza precipitațiilor căzute în ultimele ore, respectiv lapoviță și ninsoare, pe partea carosabilă a DC 134 s-a format un strat de gheață care pune în pericol siguranța traficului rutier.

Întrucât configurației zonei face dificilă intervenția utilajelor pentru deszăpezire, s-a procedat la închiderea temporară a circulației pe  D.C. 134 (drumul către Cota 1400), pe tronsonul Cabana Schiori – Cota 1400.

Accesul la obiectivele turistice și domeniul schiabil se poate realiza prin intermediul instalațiilor pe cablu, respectiv telecabina și telegondola.

Pe sectorul de drum în cauză se va interveni pentru deszăpezire imediat după ce condițiile meteo permit acest lucru, astfel încât circulația rutieră să se desfășoare în condiții de siguranță.

Semnalizarea va fi efectuată cu indicatoare rutiere tip  „ACCESUL INTERZIS” și „DRUM ÎNZĂPEZIT”, iar în zonă vor fi prezenți lucrători din cadrul Poliției Locale Sinaia, precum și din cadrul Poliției Stațiunii Sinaia pentru recomandări.

Vântul puternic şi depunere de chiciură pe cablurile instalaţiilor de mare altitudine altitudine au oprit şi telescaunul Soarelui, teleschi Valea Soarelui şi Gondola Carp.

La altitudini mai mari de 1800 de metri vremea este nefavorabilă sporturilor de iarnă, iar reprezentanţii domeniului schiabil din Sinaia atrag atenţia turiştilor să evite pârtiile de mare altitudine în astfel de condiţii meteo.

”Atenţie, vreme nefavorabilă sus, cu ceaţă şi prognoze de vânt, nu recomandăm ziua începătorilor şi nici celor nefamiliarizaţi cu pârtiile din Sinaia. În ultimele 48 de ore s-au înregistrat ploi, urmate de îngheţ, vânt şi iar ninsori. Prognozele indică rafale puternice până pe 31 decembrie, dar vom anunţa aici. Pârtiile deschise sunt cele din golul alpin, cu 10 cm strat proaspăt de zăpadă cazut peste zăpada plouată anterior”, este mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a Gondolei din Sinaia.

 

Aglomerație mare este şi pe drumul ce duce spre stațiunea Rânca

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN67C Novaci – Rânca, în judeţul Gorj, se circulă în condiții de iarnă. Din cauza numărului mare de autovehicule, se circulă în coloană de câţiva kilometri pe ambele sensuri de mers.

Dacă la munte ninge, în restul ţării plouă şi bate vântul. La Constanţa, din cauza vântului puternic au fost oprite manevrele în porturile fluviale Constanţa Nord, Constanţa Sud-Agigea și Midia.

 

Ninsori şi viscol în România. ANM a emis avertizare COD GALBEN

ANM a emis avertizare COD GALBEN valabilă în intervalul 27 decembrie, ora 06:00 – 28 decembrie, ora 10:00. Sunt aşteptate intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ și viscol în Carpații Meridionali și de Curbură – în special la peste 1700 m, Munții Banatului, zona joasă a jud. Caraș-Severin.

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură, în special la altitudini de peste 1700 m, va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. Vântul va sufla tare, cu rafale în general de 80…90 km/h, iar pe creste peste 100…120 km/h, viscolind puternic ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Intensificări ale vântului se vor semnala temporar și în Munții Banatului și înzona joasă a județului Caraș-Severin, unde vor fi viteze la rafală ce vor depăși 70…90 km/h, iar precipitațiile vor fi mixte.

În zilele de luni (28 decembrie) și marți (29 decembrie) vântul va continua să fie tare la munte, mai ales în zona înaltă a Carpaților Meridionali, unde va spulbera zăpada.