Trafic feroviar blocat pe Valea Prahovei. Un autoturism a căzut de pe un pod și s-a răsturnat pe calea ferată

Accident grav în Predeal. Șoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului și a căzut de pe un pasaj rutier peste șinele de cale ferată. Un tânăr de 22 de ani a fost rănit.

01 mart. 2023, 13:48

Accident teribil în Predeal. Un tânăr de 22 ani a fost la un pas de moarte după ce a căzut cu mașina de pe un pod. Autoturismul s-a răsturnat apoi pe calea ferată.

Din primele date, șoferul care circula în staţiunea Predeal a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, maşina a lovit un gard de protecție ruginit, l-a rupt, apoi s-a răsturnat peste calea ferată pe firul I de circulaţie între Predeal şi Timişu de Sus.

Citește și: Accident cu o mașină încărcată cu butelii. A intrat într-o casă, apoi a luat foc

„În accident a fost implicat un autoturism care, în timp ce circula pe un pasaj rutier peste calea feratã, în condiții care urmează a fi cercetate și lămurite de polițiști, a pierdut controlul asupra directiei de mers, a sărit de pe pot și a ajuns pe platforma feroviară.
Primele date indică existența unei singure persoane rănite, respectiv conducătorul auto un bărbat de 22 de ani, care a fost preluat de echipajul medical sosit la fața locului”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Citește și: Un tânăr de 29 de ani a murit strivit sub propria mașină după un accident

Din cauza accidentului, traficul feroviar a fost blocat în Predeal. CFR a anunţat că, în urma accidentului, trei garnituri feroviare vor fi direcţionate pe alte linii.

”Trenul R 3002, în faţa căruia se află autoturismul prăbuşit, va staţiona până la eliberarea liniei CF, iar alte patru trenuri – IR  11534, IR 1623, IR 11633 şi IR 11031 – sunt redirecţionate să circule pe firul II”, au transmis oficialii CFR Infrastructură.

 

Accident cu două autocamioane și un microbuz cu pasageri în Iași

Două camioane s-au ciocnit, miercuri, la Leţcani, în judeţul Iaşi, un microbuz cu 14 pasageri fiind acroşat în urma impactului. În momentul impactului în microbuz se aflau 14 persoane care s-au evacuat.

„La accidentul rutier au intervenit mai multe echipaje de la Serviciul de Ambulanță Județean și de la SMURD Iași. Doi dintre pacienți au avut nevoie de transfer la Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul „Sf. Spiridon”. Este vorba despre șoferul tirului, de 62 de ani, care are un traumatism cranio-cerebral fără pierderea stării de conștiență, dar cu multiple plăgi contuze la nivelul capului, un traumatism de membru superior și un traumatism de bazin. Este în evaluare, va beneficia de evaluări cu computerul tomograf, este stabil hemodinamic, se va decide dacă se internează în Clinica de Ortopedie. Al doilea pacient, 50 de ani, pasager în microbuz, este conștient, are o contuzie toraco-abdominală, este stabil hemodinamic, va fi evaluat și sperăm să nu aibă nevoie de intervenții chirurgicale sau de internare”, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD Iași, citată de ziaruldeiasi.ro.