Trafic îngreunat pe mai multe drumuri din tară. Ninge abundent şi s-a depus un strat gros de zăpadă

Dacă în zona Apuseni şi în Banat plouă şi s-au produs inundaţii, în nordul ţării ninge abundent şi s-a depus strat gros de zăpadă. Angajaţii de la drumuri intervin

26 dec. 2021, 11:36
Trafic îngreunat pe mai multe drumuri din tară. Ninge abundent şi s-a depus un strat gros de zăpadă

Angajaţii de la drumuri intervin pe mai multe şosele din nordul ţării. În Maramureş, în Moldova şi în zonele montane ninge abundent de ore bune şi s-a depus strat consistent de zăpadă.

„Ninsori moderate și carosabil umed cu sectoare de zăpadă frământată pe drumurile naționale din județul Bacău. Imagini de la intervențiile echipelor Secției Drumuri Naționale Bacău pe DN 11, Poiana Sărată, și DN 12B, Slănic Moldova”, a anunţat şi DRDP Iasi.

Citeşte şi: Inundaţii de proporţii de Crăciun. Au fost trimise mesaje RO-ALERT către populaţie. Avertizare COD portocaliu de ploi

A nins abundent şi în Maramureş. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 18 utilaje si s-au imprastiat 239 tone de material antiderapant. Pe sectoarele de drumuri judetene s-a actionat cu 32 de utilaje si s-au raspandit 290 tone de material antiderapant.

Fulguieste la Viseu de Sus, Borsa si Targu Lapus. Vizibilitatea este redusa de ceata pe DN18, in Pasul Prislop, sub 100 de metri, intre km 156 si km 181. Vantul prezinta intensificari temporare in zona de munte, cu viteze la rafala de pana la 40 km/h.

Stratul de zapada masura pana la 30 cm la statia meteo Iezer, 21 cm in Poiana Borsa, 14 cm la Cavnic, 13 cm in Pasul Gutai, 11 cm la Baiuti si Targu Lapus, 9 cm in Baia Mare, 2 cm la Ocna Sugatag.

La această oră este în vigoare o INFORMARE METEOROLOGICĂ. Până în 28 decembrie, ora 10:00 sunt aşteptate precipitații moderate cantitativ, polei și intensificări ale vântului.

„În intervalul menționat temporar vor fi precipitații moderate cantitativ în cea mai mare parte a țării. În zona montană înaltă, iar începând din seara zilei de sâmbătă (25 decembrie) și în cea mai mare parte a Moldovei vor fi ninsori și lapoviță, iar în celelalte regiuni mai ales ploi.

Îndeosebi pe parcursul zilelor de duminică (26 decembrie) și luni (27 decembrie) pe alocuri se va depune polei, cu o probabilitate mai ridicată în jumătatea de sud a Moldovei, în Muntenia, în Crișana și nord-vestul Transilvaniei.

Pe parcursul zilei de luni (27 decembrie) vântul va prezenta intensificări temporare în regiunile sudice, cu viteze de 40…50 km/h, iar în zona montană înaltă, rafalele vor depăși 60…70 km/h spulberând zăpada”, a tranmis ANM.