Trafic intens pe DN 1, se circulă în coloană pe Valea Prahovei

În lipsa zăpezii din marile oraşe din sud, românii au luat cu asalt staţiunile montante în căutarea lui Moş Crăciun, deşi, tradiţional, Crăciunul este o sărbătoare petrecută acasă, cu familia.

24 dec. 2021, 09:54
Trafic intens pe DN 1, se circulă în coloană pe Valea Prahovei

Traficul pe DN 1 către staţiunile de pe Valea Prahovei este intens vineri, iar în zona Comarnic se circulă în coloană.

”Valorile de trafic s-au intensificat pe sensul de urcare către zona montană a DN 1 Ploieşti – Braşov, circulându-se astfel în coloană pe raza localităţii Comarnic, judeţul Prahova”, anunţă Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Mesaje de Crăciun 2021. Cele mai frumoase urări pentru un Crăciun fericit!
În staţiunile montane de pe Valea Prahovei se circulă în condiţii de fluenţă, pe un carosabil uscat, fără precipitaţii.

Poliţiştii rutieri recomandă şoferilor să-şi planifice foarte atent traseul pe care urmează să-l parcurgă, luând în considerare folosirea unor rute alternative, şi să-şi echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă, dacă urmează să circule pe tronsoane acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Touroperator: Nivelul de rezervare pentru Crăciun şi Revelion este de 70%

Nivelul de rezervare pentru perioada de Crăciun şi Revelion este până în prezent de circa 70%, faţă de numai 25-30% în aceeaşi perioadă a anului trecut, iar Sinaia, Poiana Braşov, staţiunile balneare, Egiptul şi Bulgaria sunt cele mai căutate destinaţii ale sezonului de iarnă, arată un studiu al touroperatorului IRI Travel. Pachetele preferate de turişti nu mai sunt cele ieftine, ci românii preferă variante de pachete turistice la hoteluri de patru şi chiar de cinci stele.

De ce e bine să ne calce pragul un brunet de Crăciun şi ce trebuie să pui la fereastră pentru a alunga ghinionul
”Am început să primim rezervări pentru Crăciun şi Revelion încă din septembrie – octombrie, însă sunt multi turişti care au solicitat oferte şi care spun că vor lua decizia de a rezerva mai aproape de perioada sărbătorilor tocmai pentru a urmări situaţia pandemică”, spune Lucian Bădîrcea.

Prahova: Pârtii şi instalaţii noi pe domeniul schiabil Sinaia

Trei noi pârtii şi o nouă instalaţie de teleschi vor funcţiona în acest sezon pe domeniul schiabil Sinaia, în zona golului alpin.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Primăria Sinaia, o nouă instalaţie este în curs de autorizare pentru funcţionarea cu public în zona golului alpin, la 2000 de metri. Este vorba de un teleschi Doppelmayr nou, investiţie realizată din fonduri proprii.
Instalaţia are o capacitate de transport de 1.800 de persoane pe oră şi o lungime a liniei de 630 de metri.

 

„Remarcabil la această instalaţie este faptul că deschide o nouă zonă pentru schiul alpin în nordul domeniului schiabil actual, cu pârtii spectaculoase pentru pasionaţii sporturilor de iarnă. Teleschiul Călugărul deserveşte trei pârtii cu o lungime medie, dar şi două pârtii lungi, din vârful Muntelui Furnica. Lăptici 3 şi Genune, cu câte 2 kilometri fiecare, vor deveni în scurt timp senzaţia golului alpin. Cu tot cu amenajările noi făcute în Valea Soarelui, Sinaia a câştigat anul acesta peste 8 kilometri de pârtii, ceea ce ne duce la un total de aproape 30 de kilometri de pârtii şi trasee omologate. Şi nu, nu ne oprim aici”, a declarat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, citat în comunicat.

Teleschiul Călugărul va fi deschis publicului după Crăciun. Instalaţia Teleschi Soarelui, care deserveşte pârtiile Soarelui 1, 2 şi 3, a fost deschisă la Cota 2000 la sfârşitul anului trecut. În vară a demarat şi construcţia Telescaun Dorului care va fi gata sezonul viitor.

Domeniul schiabil, cu toate pârtiile şi cu instalaţiile noi, sisteme de înzăpezire şi utilaje de bătut zăpada, este administrat de Transport Urban Sinaia, societate comercială ce are ca acţionar unic administraţia locală.