TRAFIC PARALIZAT pe drumurile naţionale şi europene din mai MULTE JUDEŢE. A2 a fost închisă parţial

Vreme severă de duminică seară în peste trei sferturi de ţară. De la ora 20.00, zece judeţe sunt sub cod portocaliu de ninsori şi viscol. Este foarte probabil ca pentru o parte dintre ele avertizarea să se transforme în cod roşu. Alte 25 de judeţe vor fi sub cod galben de vreme rea. În vestul ţării a început să ningă încă de duminică dimineaţă. Centrul Infotrafic dinInspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe drumurile naţionale şi europene se circulă cu mare dificultate.

28 dec. 2014, 14:56
TRAFIC PARALIZAT pe drumurile naţionale şi europene din mai MULTE JUDEŢE. A2 a fost închisă parţial

UPDATE 8.00: Autostrada A2 a fost închisă parţial!

Centrul Infotrafic dinInspectoratul General al Poliţiei Române informeazăcă la această oră (7:45), din cauza vremii nefavorabile (ninsoare abundentă și viscol), circulația rutieră este întreruptă pe următoarele tronsoane de drumuri naționale:

· DN2B Buzău – Brăila;

· DN22 Râmnicu Sărat – Brăila ;

· DN2C Costești (jud.Buzău) – Slobozia;

· DN2N Bogza – Dumbrăveni (jud. Vrancea);

· DN23B Măicănești – Ciorăști (jud. Vrancea);

· DN23A Gologanu – Tătăranu (jud. Vrancea);

· DN24D Tulucești – Vârlezi (jud. Galați).

Din acelașimotiv, circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricționată pe DN4 Bucureşti – Olteniţa, DN1D Albeşti-Paleologu – Urziceni şi pe DN2(E85), în judeţele Ilfov şi Ialomiţa, iar în judeţul Buzău de la limita cu Ialomiţa până la intrarea în municipiul Buzău.

Pe autostrada A2 ninge viscolit pe porţiunea cuprinsă între kilometrii 12 şi 86. Cu toate că utilajele de deszăpezire acţionează permanent, în anumite zone încep să se formeze suluri de zăpadă. Conducătorii auto trebuie să fie atenţi şi să circule cu viteză redusă.

Pentru prevenirea evenientelor nedorite pe drumurile publice, le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

De asemenea, este necesar din partea conducătorilor auto să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează permanent pe arterele pe care se circulă îngreunat din cauza condiţiilor meteorologice.

UPDATE 6.00: 

  • Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă participanţii la trafic că, de astăzi, 29.12.2014, în intervalul orar 07.00 – 09.00, pe DN 2, București – Urziceni – Buzău, DN 1D, Albești – Paleologu – Urziceni și pe DN 4, București – Oltenița, circulaţia rutieră este restricționată pentru autovehiculele cu masa totală mai mare de 7,5 tone, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și a vizibilității reduse. 
  • Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă participanţii la trafic că, de astăzi, 29.12.2014, începând cu ora 05.30, pe DN 2C, între localitățile Buzău (Costești) și Slobozia,, circulaţia rutieră este restricționată pentru autovehiculele cu masa totală mai mare de 3,5 tone, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (viscol și zăpadă).
  • Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă utilizatorii reţelei de drumuri naţionale că pe DN 23B, km. 3+000 – 14+500, între localitățile Măicănești și Ciorăști, județul Vrancea, începând cu ora 04.00, circulația rutieră este închisă din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile ( viscol și zăpadă).
  • Centrul Infotrafic recomandă şoferilor ca, înainte de a porni la drum, să îşi echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă şi să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să se deplaseze, iar în timpul deplasării, să adapteze viteza în funcţie de condiţiile meteo-rutiere şi să nu bruscheze comenzile autovehiculului. De asemenea, este necesar ca ei să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează permanent pe arterele pe care se circulă îngreunat din cauza condiţiilor meteorologice şi să permită accesul utilajelor de deszăpezire.

 

UPDATE 0.00: Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vremii nefavorabile sau a unor evenimente rutiere, nici probleme semnificative privind fluența traficului pe principalele artere.

Totuși, având în vedere faptul că din această seară, de la ora 20:00, au intrat în vigoare cele două avertizări cu cod galben şi cod portocaliu de vreme rea, emise de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru cea mai mare parte din țară, recomandăm conducătorilor auto ca, înainte de a porni la drum, să își echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă și să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să se deplaseze, iar în timpul deplasării, să adapteze viteza în funcţie de condițiile meteo-rutiere și să nu bruscheze comenzile autovehiculului.

De asemenea, este necesar din partea conducătorilor auto să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează permanent pe arterele pe care se circulă îngreunat din cauza condiţiilor meteorologice şi să permită accesul utilajelor de deszăpezire.

Amintim că, din pricina vântului puternic, toate porturile din judeţul Constanţa (Midia, Mangalia, Constanţa Sud – Agigea şi Constanţa Nord) sunt închise traficului maritim, respectiv fluvial.

Centrul Infotrafic dinInspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (19:00) nusunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vremii sau a unor evenimente rutiere.

În judeţele Cluj, Mureş, Olt, Dolj, Harghita, Argeş, Arad, Alba, Hunedoara, Timiş, Gorj, Vâlcea şi Mehedinţi traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ninsoare. Astfel de precipitaţii se semnalează şi pe tronsoanele Făget-Lugoj, Timişoara-Aradşi Pecica-Nădlac ale autostrăzii A1, inclusiv pe tronsonul Bucureşti-Piteşti, în zona kilometrului80, vizibilitatea fiind redusă din această cauză.

Traficul rutier pe DN1 Braşov -Bucureşti încă se desfăşoară îngreunat din cauza numărului destul de mare de autovehicule care se îndreaptă spre Capitală, însă numai între staţiunile Buşteni şi Sinaia, sens în care, pentru evitarea aglomeraţiei.

Poliţia Rutieră recomandă conducătorilor auto să utilizeze ruta DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti şi îisfătuim pe cei de la volan să păstreze distanţa în mers faţă de vehiculul dinainte şi să nu se angajeze în depăşiri riscante.

De asemenea, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că începând cu ora 15.40, traficul rutier pe DN7 Deva – Arad se desfăşoară îngreunat, pe un fir, alternativ.

Din cauza unui accident rutier în care au fost implicate un autotren şi două autoturisme, circulaţia a fost oprită pe ambele sensuri, la ieşirea din localitatea Conop, spre Arad.

Având în vedere cele două mesaje de avertizare cu cod galben şi cod portocaliu de vreme rea, emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabile de duminică seara, de la ora 20:00 până luni, la ora 20:00.

Conducătorilor auto le este recomandat să evite deplasările, iar în situaţia în care este neapărat necesar să plece la drum, să se documenteze cu privire la starea carosabilului şi condiţiile meteo existente și să aibă autovehiculele echipate pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

COD PORTOCALIU de ninsori şi viscol pentru zece judeţe. COD GALBEN de ninsori pentru Bucureşti

VREMEA DE REVELION. Noaptea de Revelion va fi geroasă în aproape toată ţara, cu minime sub minus 20 grade în estul Transilvaniei. De joi până duminică vremea rămâne deosebit de rece, geroasă, îndeosebi nopţile şi dimineţile. Temporar mai ninge slab, pe arii restrânse, în special în nord şi în est.

VREMEA DE REVELION PE REGIUNILE ŢĂRII

VREMEA DE REVELION LA MUNTE. În perioada 29 decembrie – 4 ianuarie, temperatura aerului va marca o creştere, după care se va menţine relativ constantă până la sfârşitul intervalului, cu valori apropiate de normele perioadei, respectiv maxime diurne între -4 şi -2 grade şi minime nocturne situate în general între -9 şi -7 grade.

VREMEA DE REVELION BANAT. În săptămâna 29 decembrie-4 ianuarie, regimul termic nu va avea variaţii importante, fiind caracterizat de medii regionale ale maximelor diurne între 1 şi 4 grade şi ale minimelor nocturne între -4 şi -1 grad.

VREMEA DE REVELION CRISANA. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în medie, între 0 şi 3 grade, iar cele minime între -4 şi -2 grade, vremea devenind normală din punct de vedere termic. În aceeaşi perioadă sunt aşteptate lapoviţe şi ninsori, moderate cantitativ.

VREMEA DE REVELION IN TRANSILVANIA. În ultimele zile ale anului, temperaturii aerului vor fi nesemnificative, maximele diurne urmând a se situa, în medie, între -2 şi 2 grade, iar minimele nocturne între -8 şi -4 grade, valori ce vor caracteriza un regim termic normal pentru această perioadă a anului. Între 29 decembrie şi 4 ianuarie vor fi predominant ninsori, pe arii extinse.

VREMEA DE REVELION IN MARAMURES. Vremea va fi normală din punct de vedere termic, cu uşoare variaţii termice în limite apropiate de mediile multianuale ale perioadei, respectiv temperaturi diurne situate între -2 şi 2 grade şi nocturne între -6 şi -3 grade. Precipitaţiile vor fi sub formă de ninsoare după data de 29 decembrie.

VREMEA DE REVELION IN MOLDOVA. Între 29 decembrie şi 4 ianuarie nu vor fi oscilaţii semnificative ale temperaturii aerului, care va avea valori diurne situate între 0 şi 3 grade şi valori nocturne de -5…-4 grade Celsius, apropiate de normele climatologice ale perioadei. Probabilitatea pentru precipitaţii locale, predominant ninsori, va fi ridicată între 29 decembrie şi 4 ianuarie

VREMEA DE REVELION IN DOBROGEA. Săptămâna 29 decembrie – 4 ianuarie caracterizată de un regim termic mai constant, concretizat prin valori medii diurne cuprinse între 3 şi 6 grade, în timp ce minimele nocturne se vor situa în jurul valorii de 0 grade Celsius. Aici sunt aşteptate precipitaţii doar sub formă de ploaie.

VREMEA DE REVELION IN MUNTENIA. Regimul tremic nu va avea variaţii importante, valorile de temperatură urmând a avea uşoare oscilaţii în jurul mediilor multianuale ale perioadei, respectiv medii ale maximelor de 2…4 grade şi ale minimelor de -4…-2 grade. După data de 27 decembrie aproape zilnic se vor semnala precipitaţii mixte la nivel local, în general slabe cantitativ.