Trafic rutier în condiţii de iarnă. Drumarii intervin în Pasul Gutâi pe DN 18

În județul Maramureș se circulă în condiții de iarnă, după ce zăpada s-a depus pe carosabil, mai ales în zona montană, unde stratul a depășit un centimetru și continuă să ningă, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului, Dan Bucă.

03 dec. 2017, 15:40
Trafic rutier în condiţii de iarnă. Drumarii intervin în Pasul Gutâi pe DN 18

Potrivit acestuia, Secția de drumuri naționale Baia Mare acționează cu 23 de utilaje pentru curățarea stratului de zăpadă de pe carosabil și împrăștierea de material antiderapant.

„Se intervine pe DN 18, în Pasul Gutâi, cu șase utilaje. Pe sectorul de drumuri naționale E58 Baia Mare se acționează cu două utilaje, iar la Sighetu Marmației, tot pe DN 18, respectiv DN 19 cu trei utilaje. De asemenea, la Petrova, pe DN 18, inclusiv pe Dealul Hera, acționează trei utilaje. La Borșa, se acționează cu patru utilaje, iar la Vișeu de Sus cu două utilaje. Pe DN 18B, se acționează cu trei utilaje, pe Dealul Pietriș și Dealul Măgoaja”, a precizat Dan Bucă.

El a menționat că s-au împrăștiat 134 tone de material antiderapant.

Încă ninge abundent în Pasul Gutâi și Pasul Prislop, a spus Dan Bucă. În aceste zone s-a depus pe partea carosabilă un strat de zăpadă care măsoară până la un cm în Pasul Gutâi (între km 23 și km 30), pe DN 19, Dealul Huta Certeze (între km 195 și km 205) și Pasul Prislop (între km 160 și km 180).