Gara de Est din Budapesta a fost redeschisă, dar imigranţilor tot nu li se permite accesul UPDATE

Gara de Est (Keleti) din Budapesta a fost redeschisă marți traficului feroviar, începând cu ora locală 10:00, însă imigranților aflați în zonă tot nu li se permite accesul în gară, a anunțat un purtător de cuvânt al companiei ungare de căi ferate MAV, la postul public de televiziune M1, citat de MTI.

01 sept. 2015, 08:48
Gara de Est din Budapesta a fost redeschisă, dar imigranţilor tot nu li se permite accesul UPDATE

Viktor Vaczi a declarat că gara a fost temporar închisă, începând cu ora locală 09:09 ca urmare a intervenției poliției. Potrivit MTI, imigranții nu au primit permisiunea de a intra în incinta gării, în schimb alți pasageri au fost lăsați să se îmbarce în trenuri internaționale cu destinația Viena.

Citeşte şi Premierii ţărilor din Grupul de la Vişegrad se vor reuni la Praga, privind problema imigranţilor

Sute de imigranți furioși protestau marți în fața Gării de Est (Keleti) din Budapesta, cerând ca gara să fie redeschisă și să li se permită continuarea călătoriei către Germania, relatează Reuters.

Imigranții fluturau bilete de tren, aplaudau, huiduiau, fluierau și strigau „Germania, Germania”, în timp ce agenți ai poliției ungare erau așezați în dispozitiv la intrarea în gară.

Întrebat de ce a fost închisă în gara, purtătorul de cuvânt al guvernului ungar, Zoltan Kovacs, a declarat pentru Reuters, într-un e-mail, că Ungaria a încercat să pună în aplicare legislația UE, care stipulează că orice persoană care dorește să călătorească în Europa trebuie să dețină un pașaport valabil și o viză Schengen.

Decizia privind evacuarea gării a fost luată după ce aproximativ 500 de imigranți au încercat să se urce la bordul unui tren cu destinația Viena, a relatat un jurnalist AFP.

Imigranții au început să strige, în timp ce sute de polițiști, între care scutieri, au început să-i conducă spre ieșire. Imigranții nu au opus rezistență. Niciun incident nu a fost raportat.

În același timp, sute de imigranți așteptau în afara gării, de unde pleacă de obicei toate trenurile spre Austria, poliția blocându-le accesul spre acest loc. Reuters scrie că ar fi vorba de 1.000 de imigranți care așteaptă în fața gării și care strigă ‘Germania, Germania!’.

Un total de 3.650 de imigranți au plecat cu trenul de la Budapesta spre Viena luni, un record în acest an pentru o singură zi, a declarat, marți, poliția austriacă.