Traficanţii au încercat să incendieze peste 20 de tone de haşiş

Traficanţii au încercat să incendieze peste 10 de tone de haşiş la bordul unei nave de pescuit în Marea Mediterană pentru a evita confiscarea drogurilor, au anunţat marţi vameşii spanioli, relatează AFP, citată de Agerpres.

25 nov. 2014, 20:30
Traficanţii au încercat să incendieze peste 20 de tone de haşiş

În colaborare cu poliţia judiciară portugheză şi forţele de ordine spaniole, vameşii ‘au reţinut o navă de pescuit sub pavilion portughez pe care se afla o cantitate de haşiş ce urmează să fie stabilită’, dar care, la o primă evaluare, pare a fi între 10.000 şi 15.000 de kilograme, se precizează într-un comunicat.

Operaţiunea a avut loc duminică în Marea Mediterană, la sud de oraşul spaniol Almeria.

Citeşte şi 100 de tone de droguri, incendiate în Iran

Cei zece membri ai echipajului, cinci portughezi, doi senegalezi, un spaniol, un guineean şi un ghanez, au fost arestaţi. Doi dintre ei au fost răniţi în incendiul pe care au încercat să îl provoace pentru a arde drogurile pe care le transportau.

Spania este una dintre porţile principale de intrare pentru droguri în Europa. Deşi cantitatea de haşiş confiscată a scăzut uşor în 2013, cu 2,4%, ea rămâne în continuare foarte mare, 319 tone, potrivit Ministerului spaniol de Interne. În 2012, 73,7% dintre capturile de haşiş în Europa au avut loc în această ţară.