Traficanţii care vindeau droguri cu otravă pentru şobolani şi-au primit condamnările

20 de traficanţi care vindeau droguri cu otravă pentru şobolani au fost condamnati. Patru dintre ei au primit pedepse de 4 şi respectiv 7 ani de inchisoare, iar ceilalţi au fost trimişi să muncească în folosul comunităţii, la o bibliotecă. 

RomaniaTV.net
04 iul. 2017, 09:07
Traficanţii care vindeau droguri cu otravă pentru şobolani şi-au primit condamnările

Reţeaua de traficanţi de droguri a pus pe jar autorităţile din oraşul Galaţi în 2014 şi 2015, după ce sute de tineri au avut nevoie de spitalizare în urma intoxicării cu o substanţă necunoscută. Oamenii legii au descoperit ulterior că elevii de liceu, cei mai mulţi minori, au consumat droguri, dar medicii nu reuşeau să identifice cu exactitate substanţa.

Majoritatea pacienţilor ajunşi în stare gravă la spital erau foarte tineri, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, ceea a provocat o operaţiune de proporţii a procurorilor DIICOT Galaţi, în vederea depistării traficanţilor şi a sursei de droguri. Din intervievarea pacienţilor a rezultat că ţigările pe care le vindeau traficanţii erau foarte ieftine în comparaţie cu preţul obişnuit din piaţa neagră, ajungând să se vândă cu doar 8-10 lei bucata. Era un semn clar că nu conţineau cannabis, spun anchetatorii, ci cu totul alt tip de otrăvuri. Canabisul fusese amestecat cu ceaiuri medicinale, cu produse chimice de sinteză şi cu otravă de şobolani, după cum aveau să descopere ulterior medicii.

În ianuarie 2015, s-a ajuns la concluzia că totul făcea parte dintr-o reţea infracţională de proporţii, iar 20 dintre indivizii implicaţi au fost identificaţi şi puşi sub acuzare. Pe 7 noiembrie 2016, Tribunalul Galaţi i-a condamnat pe traficanţii de moarte la pedepse ce totalizau aproape 48 de ani de închisoare. Pe 30 iunie 2017, Curtea de Apel Galaţi a pronunţat verdictul definitiv în acest caz, reducând semnificativ pedepsele capilor grupării de traficanţi. Astfel că, patru dintre ei au primit pedepse de 4 şi respectiv 7 ani de inchisoare, iar ceilalţi au fost trimişi să muncească în folosul comunităţii, la o bibliotecă.