Traficul aerian, îngreunat din cauza ceţii. Vezi zborurile afectate

Cinci curse aeriene externe şi interne operate, miercuri, pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca au întârzieri din cauza ceţii, unele chiar de aproape patru ore. În cele din urmă, cursele au fost anulate.

RomaniaTV.net
08 ian. 2014, 07:53
Traficul aerian, îngreunat din cauza ceţii. Vezi zborurile afectate

Reprezentanţii Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj au declarat, miercuri, că sunt afectate zboruri spre destinaţii precum Bucureşti, Paris, Madrid sau Viena, informează Mediafax.

Astfel, au fost anulate două curse Tarom care ar fi trebuit să aterizeze la Cluj-Napoca la orele 8.40, respectiv 9.05, cursa companiei Wizz Air spre Beauvais, care trebuia să plece la ora 6.00 şi se estima că va pleca la ora 9.50, cursa Tarom spre Viena, care trebuia să decoleze la ora 9.05 şi cursa Tarom spre Bucureşti, care trebuia să plece la ora 9.30.Alte trei curse aeriene sunt afectate de ceaţa de pe aeroportul clujean, două fiind amânate, iar una anulată.

Astfel, au întârzieri cursa Wizz Air de la Beauvais care trebuia să aterizeze la ora 11.50 şi cursa Wizz Air spre Dortmund, care trebuia să decoleze la ora 12.25. De asemenea, cursa Tarom care trebuia să decoleze la ora 13.45 spre Bucureşti a fost anulată.

Reprezentanţii aeroportului clujean spun că nu se poate estima durata întârzierilor, nefiind exclusă anularea altor zboruri în cazul în care condiţiile meteorologice nu se îmbunătăţesc.

Capitala şi aproape toate judeţele ţării sunt sub avertizare cod galben de ceaţă.

Şi cu o zi în urmă activitatea pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj a fost perturbată din cauza ceţii, mai multe curse aeriene fiind anulate sau având întârzieri, în timp ce altele au fost redirecţionate către aeroporturile din Târgu Mureş şi Sibiu.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis pentru miercuri cod galben de ceaţă pentru zeci de judeţe.

Şi zborurile companiei naţionale TAROM pe Aeroportul din Baia Mare au fost suspendate, miercuri, din cauza ceţii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Consiliul Judeţean Maramureş, Dana Buzura Gagniuc cursa zilnică pe relaţia Bucureşti-Baia Mare-Bucureşti a fost suspendate din cauza plafonului dens de ceaţă.

„Cursele pe destinaţia Baia Mare, operate de TAROM, vor fi reluate după îmbunătăţirea condiţiilor atmosferice de zbor. Pasagerii au fost anunţaţi din timp de restricţia apărută. Aceştia pot opta pentru următorul zbor sau pot folosi un alt mijloc de transport pentru a ajunge la destinaţie”, a declarat Dana Buzura Gagniuc pentru Agerpres.

TAROM opereză, zilnic, de duminică până vineri, două zboruri pe ruta Bucureşti-Baia Mare-Bucureşti.