Traficul aerian, AFECTAT de condiţiile meteo. Vezi ce curse au fost anulate

Traficul aerian se desfăşoară normal, în condiţii de iarnă, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB) şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu (AIBB AV). Cu toate acestea, două curse aeriene au fost anulate.

29 ian. 2014, 06:35
Traficul aerian, AFECTAT de condiţiile meteo. Vezi ce curse au fost anulate

Unele zboruri pot înregistra întârzieri de până în 30 de minute la decolare, determinate de necesitatea degivrării aeronavelor. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, compania Lufthansa a anulat cursa 3080/3081 Dusseldorf – Bucureşti – Dusseldorf. Tot din cauza vremii, de pe aeroportul din Sofia, compania Tarom a anulat cursa 291/292 Bucureşti – Sofia – Bucureşti.

Pe aeroporturile Capitalei sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene. Pistele, platformele şi căile de rulare ale AIHCB şi AIBB AV sunt deschise şi operaţionale.
 
Pe ambele aeroporturile din Bucureşti se intervine constant cu utilaje proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii optime pentru desfăşurarea în siguranţă a operaţiunilor aeriene.

Informaţii în timp real despre situaţia zborurilor pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti pot fi găsite pe pagina de web www.bucharestairports.ro/otp.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti recomandă pasagerilor să îşi ia măsurile necesare pentru a se prezenta în timp la aeroport.

Bucureştiul şi 14 judeţe se pregătesc pentru o nouă urgie albă, după cea de la sfârşitul săptămânii trecute. În alte 11 judeţe va fi cod galben de ninsoare şi viscol, potrivit ANM.