Traficul feroviar, rutier şi aerian din Europa, perturbate de intemperii

Ninsorile puternice care au început săptămâna trecută continuă să perturbe traficul aerian, feroviar şi rutier din Europa, provocând numeroase accidente, relatează AFP.

RomaniaTV.net
21 ian. 2013, 17:21
Traficul feroviar, rutier şi aerian din Europa, perturbate de intemperii

În Franţa, Direcţia Generală a Aviaţiei Civile (DGAC) a anulat, luni, 40 la sută din zborurile efectuate la aeroporurile pariziene Orly şi Roissy-Charles de Gaulle. Marţi, Air France planifică să revină la un regim de funcţionare normal.

Luni dimineaţă, toate trenurile de mare viteză (TGV-uri) au circulat cu încetinire, provocând întârzieri de 20-40 de minute. Din motive de siguranţă, compania franceză a căilor ferate (SNCF), a decis, sâmbătă, în cadrul planului său „Marele îngheţ”, să limiteze viteza pe toate liniile de mare viteză.

În Marea Britanie, aeroportul londonez Heathrow a anulat, luni, 175 de zboruri din cauza ninsorii, care continuă să perturbe traficul rutier şi feroviar, în special circulaţia trenurilor de mare viteză (Eurostar) care asigură legături între Marea Britanie, Franţa şi Belgia. În prezent, sute de şcoli rămân închise din cauza zăpezilor.

Circulaţia pe mai multe drumuri din Marea Britanie a fost oprită. Un bărbat, în vârstă de 59 de ani, a murit după ce automobilul său a lovit un copac, iar un tânăr se află între viaţă şi moarte, după un accident cu sania.

În Germania, aeroporturile Frankfurt şi Munchen au anulat, luni, 27, respectiv 15 la sută din zboruri. Traficul feroviar şi cel rutier, de asemenea, au fost perturbate.

În sud-vestul Germaniei, intemperiile au provocat peste 1.000 de accidente rutiere, înregistrate de către poliţie, iar pe o autostradă din vecinătatea Berlinului a fost închisă circulaţia.

Anulările de zboruri din Germania, Franţa şi Marea Britanie au afectat alte ţări care nu au avut parte de ninsori puternice. Astfel, în aeroportul din Barcelona au fost anulate 16 zboruri care fac legătură cu Paris, Munchen şi Frankfurt.

În Belgia, luni dimineaţa, circulaţia rutieră a continuat să fie dificilă, în special, pe axele secundare, la ieşirile de autostradă şi pe poduri.

Trei persoane au murit, iar alte două au fost grav rănite, după ce microbuzul în care acestea se aflau s-a răsturnat şi a luat foc la ieşirea de pe autostrada E40, din apropierea oraşului Bruges (vestul Belgiei).

În ultimele patru zile, la Moscova s-a aşternut un strat de zăpadă de 50 de centimetri, ceea ce depăşeşte norma obişnuită pentru prima lună a anului. Ninsorile puternice au provocat ambuteiaje mari în capitala Rusiei, dar nu au afectat regimul de funcţionare a aeroporturilor.