Traficul în Portul Calais, întrerupt, din cauza unor migranţi care voiau să ajungă clandestin în Anglia

Traficul în portul Calais, nordul Franței, a fost total întrerupt timp de o oră și jumătate, în noaptea de vineri spre sâmbătă, din cauza unor migranți care au fost descoperiți înotând în largul portului.

18 iun. 2016, 08:57
Traficul în Portul Calais, întrerupt, din cauza unor migranţi care voiau să ajungă clandestin în Anglia

La puțin după ora 02.00, sâmbătă, (00.00 GMT), a fost semnalată prezența unor migranți care înotau în portul Calais, încercând să ajungă la cheiurile de îmbarcare pentru feriboturile de mașini spre Dover, în Anglia, a anunțat unul dintre salvatorii care au participat la căutări.

Portul a fost închis pentru a permite desfășurarea căutărilor: feriboturile cu plecarea spre Anglia au rămas imobilizate și cele care veneau dinspre Dover așteptau la fața locului, în largul portului Calais, au anunțat autoritățile locale.

Un important dispozitiv de căutare a fost organizat: nave de serviciu, salvamari, elicopter al marinei naționale, ambarcațiuni ale gărzilor de coastă și bărci de pescuit, a afirmat aceeași sursă citată de AFP.

În cele din urmă un migrant a reușit să ajungă pe chei cu propriile mijloace și un altul a fost recuperat de o navă de salvare, au indicat autoritățile, precizând că aceste două persoane au fost preluate de echipele de ajutor și transportate la spital.

Citeşte şi Peste 10.000 de migranţi s-au înecat în Marea Mediterană

‘Căutările au fost efectuate de către Cross (Centrul regional operațional de supraveghere și salvare), traficul din port a fost întrerupt timp de o oră și jumătate, de la 2.20 la 3.50 (între 00.20 și 1.50 GMT)’, a anunțat prefectura maritimă.

Aproximativ 4.000 de migranți, în special afgani și sudanezi, trăiesc în tabăra din Calais supranumită ‘Jungla’, potrivit unui bilanț al statului francez realizat la sfârșitul lunii aprilie, în timp ce unele asociații avansează cifra de 5.000 de persoane.