Traficul pe A2 a fost închis abia la patru ore după ce poliţiştii au raportat că vizibilitatea este sub un metru – surse

Traficul pe Autostrada Soarelui (A2) a fost închis, vineri dimineaţă, abia la patru ore după ce poliţiştii aflaţi pe teren au raportat că vizibilitatea este sub un metru din cauza viscolului, au declarat, pentru News.ro, surse din Brigada Autostrăzi şi Misiuni Speciale.

07 ian. 2017, 17:58
Traficul pe A2 a fost închis abia la patru ore după ce poliţiştii au raportat că vizibilitatea este sub un metru – surse

„Dacă închideau A2 la ora 3.00, şi nu la ora 7.00, nu rămâneau oameni blocaţi”, au spus surse din Brigada Autostrăzi şi Misiuni Speciale.

Comisarul Ion Ilinca ar fi fost cel care ar fi refuzat să ia decizia închiderii autostrăzii, în ciuda informărilor din teren, potrivit aceloraşi surse.

„El (Ion Ilinca, n.r.) a fost informat de şeful de tură de ieri (vineri, n.r.) un băiat nou din Academie, la ora 3.00, că afară este prăpăd şi trebuie închis că nu se vede la un metru şi este viscol rău, dar s-a opus şi a zis sa-l sune pe Marian Ichim de la CNAIR (şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Călăraşi, n.r.), sa ia el decizia, dar şi Ichim a zis că merge„, au adăugat sursele din Brigada Autostrăzi şi Misiuni Speciale.

Sursele au mai susţinut că nu este prima dată când se întâmplă ca responsabilii Autostrăzii Soarelui să nu ţină cont de informările din teren.

Deci nu au vrut, aşa a fost în fiecare an şi de aceea au rămas 215 persoane şi 86 de autoturisme blocate, în loc să ia decizia de a o închide de la ora raportării de către băiatul ăla şef de tură. Şi nu mai rămânea nimeni blocat, dar ţin de scaun şi le este frică să ia decizii„, au mai spus sursele citate, pentru News.ro.

VEZI AICI: Situaţia în timp real a stării drumurilor afectate de vremea rea