Tragedia care a cutremurat întreaga țară! Alpinista româncă care a murit pe cel mai înalt vârf muntos dintre cele două Americi. Cauzele sunt încă necunoscute

O alpinistă româncă în vârsta de 56 de ani s-a stins din viață chiar după ce a reușit să ajungă pe unul dintre cele mai înalte vârfuri muntoase din lume. Este vorba despre vârful Aconcagua, aflat la 6960 de metri altitudine.

26 ian. 2024, 10:57
Tragedia care a cutremurat întreaga țară! Alpinista româncă care a murit pe cel mai înalt vârf muntos dintre cele două Americi. Cauzele sunt încă necunoscute
Tragedia care a cutremurat întreaga țară! Alipinsta româncă care a murit pe cel mai înalt vârf muntos dintre cele două Americi. Cauzele sunt încă necunoscute

Tragedia s-a petrecut pe vârful Aconcagua, cel mai înalt munte din cele două Americi. Acolo alpinista Mihaela Gabi Ianoși, în vârstă de 56 de ani, și-a găsit sfârșitul imediat după ce reușise să atingă altitudinea de 6960 de metri. Autoritățile argentinene au identificat-o pe româncă, iar evenimentul a fost raportat de site-ul de știri Todos Noticias.

Citește și: Zodii care se trezesc cu BANI în cont la finalul lunii ianuarie! Atrag moștenirile și primele ca un magnet

Conform raportului oficial al poliției, tragedia s-a produs în jurul orei 15:00, atunci când Mihaela și-a pierdut cunoștința și a leșinat în fața martorilor. Un medic prezent în grupul de turiști a observat că alpinista avea un puls slab, motiv pentru care a încercat să o resusciteze cu adrenalină, însă fără succes, Mihaela Ianoși pierzându-și viața pe loc.

La momentul incidentului, alpinista era însoțită de un grup de turiști europeni, inclusiv români, cu care atinsese vârful cu doar câteva minute înainte. Parchetul Uspallata desfășoară o anchetă pentru a elucida cauza exactă a decesului româncei.

Aconcagua, situat în nord-vestul provinciei argentiniene Mendoza, reprezintă cel mai înalt vârf din emisfera vestică. Presa de specialitate în alpinism semnalează că sezonul de ascensiune din acest an a fost marcat de obstacole semnificative, cum ar fi condițiile meteorologice dificile și vânturile intense. Până în prezent, în această perioadă, au fost înregistrate deja trei decese, printre care și cel al lui Rául Alexander Tartera, un american în vârstă de 30 de ani, care s-a decompensat la altitudini peste 6.000 de metri în timp ce cobora de pe munte. La 3 ianuarie, a fost descoperit cadavrul unui alpinist rus în Plaza de Mulas, o tabără aflată la peste 4.200 de metri deasupra nivelului mării.

În ultima postare de pe pagina sa de Facebook, Mihaela Gabi Ianoși a distribuit o filmare realizată cu 10 zile în urmă, în momentul în care părăsea hotelul din Mendoza și se pregătea să se alăture tovarășilor săi de ascensiune spre prima tabără de campare în drumul spre Aconcagua.

Citește și: Cum poți să faci parizer țărănesc la tine acasă! Rețeta minune care a cucerit internetul. Orice bunică trebuie să o învețe