Tragedia Costa Concordia: Nava avea la bord o mare încărcătură de droguri ale mafiei calabreze

În seara scufundării vasului de croazieră Costa Concordia pe navă ajunsese o mare încărcătură de droguri ale mafiei calabreze Ndrangheta, au dezvăluit anchetatorii care au investigat tragedia din 2012.

31 mart. 2015, 15:16
Tragedia Costa Concordia: Nava avea la bord o mare încărcătură de droguri ale mafiei calabreze

Potrivit unor informaţii din cadrul anchetei, citate de The Independent, nava de croazieră Costa Concordia transporta „o cantitate uriaşă de cocaină aparţinând mafiei” din Calabria, Ndrangheta. Mai mult, încărcătura de cocaină fusese stocată la bordul navei care a eşuat şi s-a scufundat chiar de către membrii echipajului vasului, după cum au declarat poliţiştii.

Potrivit unei alte dezvăluiri şocante, mostre din părul căpitanului navei, Francesco Schettino, au areătat că acesta consumase cocaină. „La bordul vasului nostru există se iau măsuri stricte de siguranţă şi supraveghere privind posesia de droguri. Nu sunt permise la bord, sub nicio formă, aducerea, posesia, traficul sau consumul de narcotice sau de orice substanţe psihotropice”, potrivit unui comunicat emis de Costa Concordia.

Citeşte şi Fostul comandant al navei Concordia, condamnat la 16 ani de închisoare

În urmă cu două zile, Crew-Center a raportat că trei persoane au fost arestate, având asupra lor 16 kilograme de cocaină, provenind de pe un vas de croazieră ce fusese în America de Sud, pe care l-au schimbat la Malaga, ajungând pe o navă a companiei Costa Cruises.

Anchetatorii italieni au mai descoperit că acest cartel al drogurilor transportă narcoticele şi pe „vase ale MSC şi Norvegian Cruise Lines, care călătoresc între Europa, America de Nord şi Caraibe”.