Tragedia de pe lacul Snagov, provocată de fiul unui milionar. Despre cine este vorba

Martorii spun că autorul tragediei de pe Lacul Snagov, când o persoană a murit şi alte cinci au fost rănite după ce două ambarcaţiuni s-au ciocnit, este fiul unui milionar. Tot ei spun că tânărul era băut în momentul în care a lovit cu şalupa personală ambarcaţiunea unui localnic. Bărbatul decedat a fost scos din apă de scafandri după jumătate de zi de căutări.

14 iun. 2015, 16:53

Potrivit România TV, această tragedie a fost provocată de Alexandru Popescu, un tânăr de 28 de ani, fiul omului de afaceri Ovidiu Popescu. Acesta din urmă a murit în 2011. Acesta era implicat în afaceri cu ţiţei, produse petroliere şi în ultima perioadă, se implicase în piaţa imobiliară, ajungând să deţină şi palatul Ştirbey.

Citeşte şi: Tragedie pe Lacul Snagov: Două bărci s-au ciocnit. Cinci persoane au fost rănite, un bărbat a fost găsit mort

Tânărul care a provocat tragedia a moştenit averea tatălui său, estimată la 10 milioane de euro.

Mai mulţi martori susţin că în timpul meciului România-Irlanda de Nord, de sâmbătă seara, Alexandru Popescu a consumat alcool şi s-a urcat apoi în barcă.

După accident, tânărul a refuzat să fie supus unui test pentru a se stabili alcoolemia. Abia la spital au reuşit anchetatorii să obţină probele biologice, iar acum aşteaptă rezultatul testului, conform România TV. Mai mulţi martori povestesc că acesta mirosea puternic a alcool.

În urma accidentului, la spital au ajuns 5 răniţi, din care doi în stare gravă. O tânără de 30 de ani este în comă, iar medicii se luptă să îi salveze piciorul unui tânăr. Localnicul care conducea barca lovită a fost scos mort din lac duminică dimineaţă, după ore bune de căutări.

Citeşte şi: Accident grav pe Lacul Snagov. Coordonatorul SMURD, despre starea celor cinci victime

Poliţiştii îl anchetează acum pe autorul accidentului, fiul unui om de afaceri. ONG-urile din zonă atrag atenţia în legătură cu neregulile de pe lacul snagov.

Procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.